Pannbiffar med dragon i en tomat & lök sky samt rostad potatis med grönt
2012-08-31- Servings: 6
- Prep Time: 25m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 1:05 h
Related Recipes:
Idag blev den en smarrig pannbiff som jag smaksatt med dragon och till den så serverar jag en sky med tomat samt lök som pannbiffarna fått puttra klart i under ca 20 minuter, en enkel rostad potatis till sedan som jag blandar med lite romansallad innan servering gör en härlig torsdagsmåltid.
Ingredients
- 800 gr mindre Potatisar (tvättad och i halvor )
- 300 gr romansallad (strimlad)
- Rapsolja
- Salt
- 1 kg Färs
- Lökpulver
- Dragon
- Salt
- Svart peppar
- 3 st Tomater (tärnad)
- 1 st Gul lök (tärnad)
- 2 dl Creme fraiche
- 10 ml Flytande honung
- Salt
- Svart peppar
- 2 dl Vatten
Method
Step 1
Gör i ordning potatisarna och lägg på på en plåt med lite olja på, ställ dom sedan i ugnen på 220° i 25 - 30minuter
Step 2
När potatisen fått fin färg är dom klara, ta inte ur dom utan stäng bara värmen och öppna luckan och stäng den.
Step 3
När potatisen står i ugnen börja med att blanda färsen med salt, svartpeppar, lökpulver och dragon, gör en liten test biff som du steker och provsmakar.
Step 4
När du är nöjd med smeten steker du mindre pannbiffar i en stekpanna med lite olja i, dom ska bara ha stekyta och lyft ut dom som är klara i en större kastrull
Step 5
När alla pannbiffar är stekta slår du i vattnet i pannan och låter det koka lite och sedan slår du det över pannbiffarna
Step 6
Lägg i lite ny olja i pannan och lägg i löken samt tomaterna och låt det fräsa lite, lägg i creme fraichen och låt den smälta och blandas med lök och tomat
Step 7
Slå det du har i pannan över pannbiffarna i kastrullen sätt på ett lock och sätt den på plattan på medelvärme i 20 minuter
Step 8
Efter 15 minuter tar du ut potatisen och lägger i den strimlade salladen, salta och häller på lite olja, vänder försiktigt och serverar med pannbiffen.