Loader

Pannbiffar med dragon i en tomat & lök sky samt rostad potatis med grönt

2012-08-31
  • Servings: 6
  • Prep Time: 25m
  • Cook Time: 40m
  • Ready In: 1:05 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag blev den en smarrig pannbiff som jag smaksatt med dragon och till den så serverar jag en sky med tomat samt lök som pannbiffarna fått puttra klart i under ca 20 minuter, en enkel rostad potatis till sedan som jag blandar med lite romansallad innan servering gör en härlig torsdagsmåltid.

Ingredients

  • 800 gr mindre Potatisar (tvättad och i halvor )
  • 300 gr romansallad (strimlad)
  • Rapsolja
  • Salt
  • 1 kg Färs
  • Lökpulver
  • Dragon
  • Salt
  • Svart peppar
  • 3 st Tomater (tärnad)
  • 1 st Gul lök (tärnad)
  • 2 dl Creme fraiche
  • 10 ml Flytande honung
  • Salt
  • Svart peppar
  • 2 dl Vatten

Method

Step 1

Gör i ordning potatisarna och lägg på på en plåt med lite olja på, ställ dom sedan i ugnen på 220° i 25 - 30minuter

Step 2

När potatisen fått fin färg är dom klara, ta inte ur dom utan stäng bara värmen och öppna luckan och stäng den.

Step 3

När potatisen står i ugnen börja med att blanda färsen med salt, svartpeppar, lökpulver och dragon, gör en liten test biff som du steker och provsmakar.

Step 4

När du är nöjd med smeten steker du mindre pannbiffar i en stekpanna med lite olja i, dom ska bara ha stekyta och lyft ut dom som är klara i en större kastrull

Step 5

När alla pannbiffar är stekta slår du i vattnet i pannan och låter det koka lite och sedan slår du det över pannbiffarna

Step 6

Lägg i lite ny olja i pannan och lägg i löken samt tomaterna och låt det fräsa lite, lägg i creme fraichen och låt den smälta och blandas med lök och tomat

Step 7

Slå det du har i pannan över pannbiffarna i kastrullen sätt på ett lock och sätt den på plattan på medelvärme i 20 minuter

Step 8

Efter 15 minuter tar du ut potatisen och lägger i den strimlade salladen, salta och häller på lite olja, vänder försiktigt och serverar med pannbiffen.

 

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

”Citatet”
Den sundaste gymnastiska övningen är att i rätt tid resa sig från matbordet.
-Giorgio Pasetti
%d bloggare gillar detta: