Loader

Parisare en svensk klassiker

2012-06-02
  • Servings: 6
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 30m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag så har jag varit och handlat lite och när jag kommer hem kurrar det gott i magen, så jag valde att göra en parisare som är en klassisk lunch för många lastbilschaufförer förr. En snabblagad toast med korv och stekt ägg, som mättar och är populär bland många i familjen samt är perfekt när man har lite ont om tid.

Parisare

– 600gram Falukorv i skivor
– 6st Ägg
– 6st Hamburgerbröd
– 2st Tomater
– 1st Gul lök i skivor
– 6st Ostskivor
– Ketchup

1. Stek korven, äggen och värm brödet lite lätt i pappan
2. Lägg ketchup i botten, korven, osten, ägg, ketchup, lök och tomater
3. Servera gärna med ett glas mjölk och lite sallad

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Det sägs att man blir vad man äter. Men vem vill bli en morot?
    -Olle Lundberg
    %d bloggare gillar detta: