Loader

Parmesan och champinjonfylld grillad paprika med rosmarin och vitlöksdoftande gräddsås samt grillat äpple

2014-04-21
  • Servings: 4
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 40m
  • Ready In: 60m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

I vår familj är äldsta sonen vegetarian och när han kommer på besök så blir det till att laga vegetariskt, en väldigt spännande och rolig utamning tycker jag som vill att all mat ska vara rolig att äta.

Här är en snackspaprika som fylls med en fyllning bestående av champinjoner, parmesan, creme fraiche, grädde och vitlök, dessa läggs på grillen och får grilla på indirekt värme (dvs. inte direkt över glöden).

Eftersom alla inte är vegetarianer så sammkörde jag detta med middagen för resten av familjen, där sås och tillbehör passade lika bra till bägge rätterna.

Länk till middagen som inte var vegetarisk, där vi samkörde tillbehören ifrån.

Ingredients

  • 8 st Snackspaprikor (delade längs med)
  • 250 gr Champinoner
  • 1,5 dl Parmesan (riven)
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk Creme fraiche
  • 3 dl Grädde
  • 15 ml olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • Vatten
  • 15 ml Tomatpuré
  • 15 ml Maizena
  • 0,8 kg Färskpotatis eller små potatisar
  • 1 st Äpple (skalat och urkärnat helt)

Method

Step 1

Tänd grillen och sätt på potatisen

Step 2

Fräs 5 st pressade vitlöksklyftor så den blir mjuk och får lite färg, lägg i tomatpurén och fräs lite till, slå på 1 dl vatten och buljongtärningarna, låt det puttra i några minuter

Step 3

Slå på 2dl grädde och tre kvistar rosmarin, låt det puttra i ca 15 minuter.

Step 4

Börja med att mixa champinjoner, parmesan, vitlök, 1 dl grädde, olivolja och creme fraiche, mixa den till en röra och smaka av med salt samt svartpeppar.

Step 5

Ta ur kärnhusen ur paprikorna utan att ta bort den gröna toppen, fyll paprikorna med röran du mixat ihop.

Step 6

Gör i ordning grillen genom att flytta glöden till en sida, lägg en aluminiumform i botten där glöden inte är, lägg på gallret och lägg paprikan samt äpplena på sidan där aluminiumformen är, stäng locket och låt det stå i ca 15 -20 minuter

Step 7

Sila av såsen och red med maizenamjölet utrört med lite vatten, koka upp och smaka av med salt och svart peppar

Step 8

Servera sedan paprikan när den fått lite färg och paprikan är mjuk, klyfta äpplena och servera såsen samt potatisen snyggt upplagt och gärna garnerat med lite rosmarin

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
    -George Miller
    %d bloggare gillar detta: