Loader

Parmesanbakad fläskytterfilé med balsamicosås, gratinerad tomat och frästa grönsaker

2013-01-13
  • Servings: 6
  • Prep Time: 25m
  • Cook Time: 45m
  • Ready In: 1:10 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

Idag lagade vi till en trevlig söndagsmiddag här hemma, en kotlettrad som jag rullar i örter och parmesanost sedan kokar jag en balsamicosås.

Även en fylld tomat får det bli och grönsaker som får fräsa lite, till allt så serverade jag rostad potatis som jag gör i ugnen samtidigt som köttet.

Recept på rostad potatis

Ingredients

  • 900 gr Fläskytterfilé
  • 2 dl finriven parmesan
  • Salladskrydda
  • Svartpeppar
  • 3 st Tomater
  • 25 gr Färskost med vitlökssmak
  • 1 dl Balsamico vinäger
  • 2 dl Vatten
  • 1 dl Grädde
  • 15 ml Tomatpuré
  • 15 ml Kalvfond
  • 3 st Vitlöksklyftor (i bitar)
  • 1 Liten gul lök (i bitar)
  • 15 ml Socker
  • 2 dl Purjolök (i skivor)
  • 2 st Paprikor i olika färger (i bitar)
  • 3st Morötter (i stavar)
  • Rapsolja
  • Salt
  • Peppar

Method

Step 1

Blanda 1,75 dl parmesan med salladskrydda, svart peppar och lite salt, rulla hela fläskytterfilén i blandningen och tryck fast det i köttet, lägg sedan den på en plåt

Step 2

Dela tomaterna på hälften och gröp ur köttet, hacka sedan köttet och blanda med färskosten samt parmesanen som är kvar, lägg tillbaka blandningen i tomathalvan och lägg på plåten med köttet

Step 3

Ställ in plåten i botten av ugnen ugnen tillsammans med potatisen (enligt receptet i länken) ovanför i ugnen på 225 grader i ca 45 minuter, potatisen ska få färg och köttet upp i 72 grader

Step 4

Lägg balsamvinägern, vatten, grädde, tomatpuré, fond, socker och lök samt vitlöken i en kastrull, koka ihop det tills den fått sås konsistens. Sila bort löken och smaka av såsen innan servering.

Step 5

När kött och potatis börjar bli klar värmer man upp olja i en panna och steker på morötterna först, när de fått färg och börjat mjukna lägger man i paprika och purjolök. Salta lite och låt det få lite färg.

Step 6

När köttet är klart tar man ut det och låter det vila i 8 - 10 minuter innan man skivar upp det och lägger upp tomater, grönsaker och potatis snyggt för att servera..

Print Friendly, PDF & Email

Comments (2)

  1. posted by Pontus @Receptbyrån on 14 januari, 2013

    Ska nog testa detta recept för det låter som det passar oss bra.

      Svara
    • posted by Patric on 14 januari, 2013

      Roligt att höra, du får återkomma med resultatet.

        Svara

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

”Citatet”
Man kan inte få en sufflé att resa sig två gånger.
-Alice Roosevelt Longworth
%d bloggare gillar detta: