Loader

Parmesanbakad potatis

2013-01-01
  • Servings: 6
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 45m
  • Ready In: 60m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

En trevlig potatis att servera till en kött bit eller kycklingen, den är enkel att göra och sköter sig bra i ugnen själv.

Ingredients

  • 800 gr Potatis normal stora (tvättade och i 1/2 cm skivor)
  • Parmesan riven
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Rapsolja
  • Olivolja

Method

Step 1

Sätt ugnen på 180 grader

Step 2

Lägg potatisen på en plåt och ringla lite olja över, lägg parmesanen på potatisen och ställ i den i ugnen i ca 45 minuter eller den fått färg

Step 3

Lägg upp den på ett fat, strö salt och vrid några varv med pepparkvarnen och avsluta med lite olivolja

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Engelsmännen har uppfunnit middagstalen för att man ska glömma deras mat.
    -Pierre Daninos
    %d bloggare gillar detta: