Parmesangratinerad torskrygg med citrongräddsky och grillade grönsaker
2014-02-15- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 25m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 55m
Related Recipes:
En härlig rätt som smakar och ger känslan av festmåltid, torskryggen får man vara lite försiktig med i ugnen så att den inte blir torr annars är rätten väldigt lättlagad.
Ingredients
- 1 kg Torskrygg i 6 lika delar
- 100 gr parmesan (skivad i lite tjockare skivor)
- 100 gr Champinjoner små
- 1 st Snackspaprika (i bitar)
- 1 st Fänkål (klyftad)
- Salt
- Vitpeppar
- 3 dl Grädde
- 1 dl Vatten
- 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
- 1/2 Citron
- 1 kg Små potatisar tvättade
- Rapsolja
- Dill
Method
Step 1
Sätt ugnen på 220°, börja koka potatisen
Step 2
Häll upp grädde, vatten och vitlöken i en kastrull, pressa juicen ur citronen salta och peppra lite. Låt det sedan puttra tills det fått en tjockare konsistens
Step 3
Lägg grönsakerna på en ugnsplåt med lite olja i botten, salta och ställ in i ugnen i ca 10 minuter eller tills grönsakerna fått färg
Step 4
Förbered fisken genom att olja in en ugnsform och lägg torskportionerna på med skinnsidan neråt, salta och peppra fisken och lägg den skivade parmesanen på
Step 5
När grönsakerna är klara ta ur den ur ugnen och ställ in fisken i 8 - 10 minuter, köttet ska skiva sig och vara glansigt.
Step 6
Gör klart gräddskyn genom att smaka av med salt och vitpeppar, använd en vanlig spiralvisp och vispa rejält så skyn blir skummig
Step 7
Lägg upp grönsakerna i botten på tallriken och lägg upp fisken ovanpå, ringla den skummade skyn och toppa med en dillkvist och servera potatisen till.