Pasta con pomodori freschi, basilico, aglio e salsiccia
2014-04-22- Servings: 6
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 25m
Related Recipes:
Min Italienska är inte rätt obefintlig men det lät lite tråkigt att kalla receptet för ”Pasta med färska tomater, basilika, vitlök och korv”, därför fick google hjälpa mig att få det att låta lite roligare.
Här är ett enkelt, läckert och snabbt pasta recept för dig som har bråttom men vill äta gott, denna rätt tar i princip inte längre tid att göra än det tar för vattnet att koka upp och pastan koka klart.
Ingredients
- 1 pkt Torkad pasta
- 3 st Tomater (tärnade)
- 1/2 Gul lök (hackad)
- 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
- 1 st liten näve färsk basilika (hackad)
- 10 ml Lime juice
- 30 ml Olivolja
- 1 dl Riven parmesan (går att ha i mer)
- 150 gr Rökt Italiensk korv el. liknande (tunt skivad)
- Salt
- Svartpeppar
Method
Step 1
Sätt på pasta vattnet väl saltat
Step 2
Blanda tomat, basilika, gul lök och vitlök med oljan samt lime juicen och salta lite
Step 3
När vattnet kokar häll i pastan och låt den bli klar, häll av vattnet ordentligt.
Step 4
Blanda i tomatöran, korv och parmesan direkt, smaka av med salt och svartpeppar
Step 5
Lägg upp snyggt med lite basilika på toppen