Loader

Pasta cremosa con salsiccia in Maltese

2016-06-21
  • Servings: 4
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 40m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

För ett tag sedan var jag på besök i Malta och där på en väldigt lokal restaurang bjöds jag på en härlig pasta i en krämig sås och med Salsiccia (färsk fläskkorv ofta smaksatt med svartpeppar och vitlök), precis denna rätt vart jag sugen på redan i morse i motionsspåret och när jag blir sugen på något måste det tillagas.

Med solen som tittar fram och tillsammans med denna underbara pastarätt på tallriken och ett riktigt gott glas rött vin till så var jag för tillfället tillbaka på Malta, så idag hoppas jag kunna inspirerar er med lite genuin mat från det lilla landet i medelhavet.

Ingredients

  • ca 4 Nävar Pasta av bra kvalité
  • 400 gr Salsiccia (färsk fläskkorv av Italiensk typ)
  • 1 Tomat (hackad)
  • 1/2 st Vitlök solo (hackad)
  • 1/2 st Rödlök (hackad)
  • 1 dl Vitt vin
  • 2 dl Grädde
  • 1 dl Parmesan (grovt riven)
  • 1 näve Persilja (grovt hackad)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rapsolja
  • 1 msk Tomatpuré

Method

Step 1

Sätt på väl saltat pasta vatten

Step 2

Värm en större stekpanna med lite olja i

Step 3

Ta bort skinnet från korven och grovhacka den lite, lägg den sedan i den varma stekpannan tillsammans med röd & vitlöken.

Step 4

Fräs så det får lite färg, lägg sedan i tomat samt tomatpuré och fräs allt lite till.

Step 5

Slå på vinet och grädden, låt det sedan puttra så det får en såsig konsistens

Step 6

Under tiden koka pastan enlig anvisning,

Step 7

När såsen fått rätt konsistens stäng av värmen och lägg i parmesanen vänd försiktigt så den får smälta.

Step 8

Smaka av med svartpeppar

Step 9

Häll av vattnet från pastan och häll i den i såsen, toppa med persiljan och vänd allt försiktigt, låt allt vila i ca 5 minuter under lock.

Step 10

Lägg sedan upp snyggt och servera direkt med lite svartpeppar samt en god sallad.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients: ,

    Comments (2)

    1. posted by Jonsson on 31 maj, 2020

      Tomatpuré står inte i själva receptet

        Svara
    2. posted by Malin on 28 juni, 2020

      Supergott!

        Svara

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
    -Ernst Kirchsteiger
    %d bloggare gillar detta: