Pasta cremosa con salsiccia in Maltese
2016-06-21- Cuisine: Italien, Medelhavet
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 4
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 20m
- Ready In: 40m
Related Recipes:
För ett tag sedan var jag på besök i Malta och där på en väldigt lokal restaurang bjöds jag på en härlig pasta i en krämig sås och med Salsiccia (färsk fläskkorv ofta smaksatt med svartpeppar och vitlök), precis denna rätt vart jag sugen på redan i morse i motionsspåret och när jag blir sugen på något måste det tillagas.
Med solen som tittar fram och tillsammans med denna underbara pastarätt på tallriken och ett riktigt gott glas rött vin till så var jag för tillfället tillbaka på Malta, så idag hoppas jag kunna inspirerar er med lite genuin mat från det lilla landet i medelhavet.
Ingredients
- ca 4 Nävar Pasta av bra kvalité
- 400 gr Salsiccia (färsk fläskkorv av Italiensk typ)
- 1 Tomat (hackad)
- 1/2 st Vitlök solo (hackad)
- 1/2 st Rödlök (hackad)
- 1 dl Vitt vin
- 2 dl Grädde
- 1 dl Parmesan (grovt riven)
- 1 näve Persilja (grovt hackad)
- Salt
- Svartpeppar
- Rapsolja
- 1 msk Tomatpuré
Method
Step 1
Sätt på väl saltat pasta vatten
Step 2
Värm en större stekpanna med lite olja i
Step 3
Ta bort skinnet från korven och grovhacka den lite, lägg den sedan i den varma stekpannan tillsammans med röd & vitlöken.
Step 4
Fräs så det får lite färg, lägg sedan i tomat samt tomatpuré och fräs allt lite till.
Step 5
Slå på vinet och grädden, låt det sedan puttra så det får en såsig konsistens
Step 6
Under tiden koka pastan enlig anvisning,
Step 7
När såsen fått rätt konsistens stäng av värmen och lägg i parmesanen vänd försiktigt så den får smälta.
Step 8
Smaka av med svartpeppar
Step 9
Häll av vattnet från pastan och häll i den i såsen, toppa med persiljan och vänd allt försiktigt, låt allt vila i ca 5 minuter under lock.
Step 10
Lägg sedan upp snyggt och servera direkt med lite svartpeppar samt en god sallad.
posted by Jonsson on 31 maj, 2020
Tomatpuré står inte i själva receptet
posted by Malin on 28 juni, 2020
Supergott!