Pasta gnocchi i dragonvinäger med lökfräst kassler och fetaostopping
2014-05-13- Cuisine: Medelhavet
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 5m
- Cook Time: 10m
- Ready In: 15m
Related Recipes:
Ett läckert pastarecept som passar bra dagar när solen ligger på och tiden är knapp, på 15 minuter har du fått till en härlig rätt för både gom och ögat.
Lite roligt om gnocchi
som betyder ”bitar”, rätten har varit en traditionell italiensk pastasort förmodligen med ursprung i Mellanöstern och sedan romarriket. Under de senaste 2000 åren har varje land utvecklat sina egna varianter av klimpar av vilka många har gnocchin som ursprung. Under romarriket gjordes gnocchi på mannagrynsgrötliknande deg blandad med ägg, däremot är användandet av potatis en relativt ny idé som uppkom efter introduktionen av potatis i Europa under 1500-talet.
Ingredients
- 1 pkt Torkad Gnocchi pasta
- 500 gr Kassler (tärnad)
- 1 st Gul lök (hackad)
- 150 gr Fetaost
- 3 kvistar Dragon
- 20 ml Flytande honung
- 20 ml Vittvinsvinäger
- 0,5 dl Olivolja
- 1 st Vitlöksklyfta
- Svart peppar
- Salt
Method
Step 1
Sätt på pasta vattnet och koka pastan enligt anvisningar på paketet
Step 2
Blanda ihop en dressing av honung, vinäger, olja, vitlök, salt och svart peppar samt dragonbladen från kvistarna ordentligt.
Step 3
Stek kasslern ordentligt i lite olja, lägg i löken på slutet och låt den bara bli lite mjuk
Step 4
När pastan är klar häll av vattnet ordentligt och häll marinaden på den varma pastan, vänd försiktigt och smaka av med salt och peppar.
Step 5
Lägg sedan upp pastan på ett fat, lägg kasslern sedan ovanpå och smula fetaosten på toppen, avsluta med lite nymald svartpeppar, några droppar olivolja och en kvist dragon