Loader

Pasta gnocchi i dragonvinäger med lökfräst kassler och fetaostopping

2014-05-13
  • Servings: 6
  • Prep Time: 5m
  • Cook Time: 10m
  • Ready In: 15m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Ett läckert pastarecept som passar bra dagar när solen ligger på och tiden är knapp, på 15 minuter har du fått till en härlig rätt för både gom och ögat.

Lite roligt om gnocchi

som betyder ”bitar”, rätten har varit en traditionell italiensk pastasort förmodligen med ursprung i Mellanöstern och sedan romarriket. Under de senaste 2000 åren har varje land utvecklat sina egna varianter av klimpar av vilka många har gnocchin som ursprung. Under romarriket gjordes gnocchi på mannagrynsgrötliknande deg blandad med ägg, däremot är användandet av potatis en relativt ny idé som uppkom efter introduktionen av potatis i Europa under 1500-talet.



Ingredients

  • 1 pkt Torkad Gnocchi pasta
  • 500 gr Kassler (tärnad)
  • 1 st Gul lök (hackad)
  • 150 gr Fetaost
  • 3 kvistar Dragon
  • 20 ml Flytande honung
  • 20 ml Vittvinsvinäger
  • 0,5 dl Olivolja
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • Svart peppar
  • Salt

Method

Step 1

Sätt på pasta vattnet och koka pastan enligt anvisningar på paketet

Step 2

Blanda ihop en dressing av honung, vinäger, olja, vitlök, salt och svart peppar samt dragonbladen från kvistarna ordentligt.

Step 3

Stek kasslern ordentligt i lite olja, lägg i löken på slutet och låt den bara bli lite mjuk

Step 4

När pastan är klar häll av vattnet ordentligt och häll marinaden på den varma pastan, vänd försiktigt och smaka av med salt och peppar.

Step 5

Lägg sedan upp pastan på ett fat, lägg kasslern sedan ovanpå och smula fetaosten på toppen, avsluta med lite nymald svartpeppar, några droppar olivolja och en kvist dragon

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    En av de fina sakerna med livet är att vi regelbundet måste avbryta det vi sysslar med och koncentrera oss på att äta.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: