Loader

Pasta penne med champinjonfräst kassler i krämig sås

2013-02-17
  • Servings: 6
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 15m
  • Ready In: 25m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

En trevlig pastarätt som passar bra i veckan när tiden kanske är knapp, såsen blir klar samtidigt som pastan kokar så man hinner med lite annat på kvällen också.

En god kassler är en bra investering för att man ska få det lilla extra i rätten, de färska champinjoner och paprikan i gör såsen ännu läckrare.

Ställ gärna fram pepparkvarnen och lite riven parmesan på bordet till maten..

Ingredients

  • 500 gr Kassler (i bitar)
  • 1 st Lök (i klyftor)
  • 200 gr Champinjoner (delade en gång)
  • 1 st Paprika (strimlad)
  • 3 st tomater (tärnade)
  • 1,5 dl Vatten
  • 3 dl Grädde
  • Svart peppar
  • salt
  • 1 pkt Penne
  • Rapsolja

Method

Step 1

Sätt på vattnet till pastan och koka sedan pastan enligt anvisningarna på paketet

Step 2

Fräs champinjonerna i lite rapsolja tillsammans med löken först, lägg sedan i kasslern som får fräsa med lite innan man lägger i tomaterna och paprikan.

Step 3

Slå på grädde och vatten och låt det sedan koka ihop under tiden som pastan kokar

Step 4

Smaka av såsen med salt och svart peppar, servera sedan med pastan

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Ett glatt leende gör varje måltid till en fest.
    -A P Herbert
    %d bloggare gillar detta: