Kvällens pastasås en krämig dijonsås laddad med härlig skinka, lök och basilika
2012-08-20- Servings: 6
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 25m
Related Recipes:
Idag så är det åter dags för en snabb pastasås som var klar innan pastan kokat klart, idag så är den gjord med en creme fraichebas som blivit smaksatt med dijon och basilika.
Ingredients
- 1 pkt Pasta av valfritt slag (om man är gluten intolerant så väljer man en glutenfri)
- 300 gr Rökt skinka (strimlad)
- 1 st Gul lök (klyftad)
- 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
- 2 st Morötter (skalad och slantad)
- 3 dl Creme fraiche
- 15 ml Dijonsenap
- 10 st Basilika blad (grov hackad)
- 1 dl Ost (grov riven)
- Svart peppar
- Salt
- Olja
Method
Step 1
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet
Step 2
Fräs morötter, gul och vitlöken i lite olja, när den mjuknat lägg i skinkan och fräs allt en liten stund
Step 3
Lägg i creme fraich samt dijon, rör ut allt och låt det koka upp
Step 4
Lägg sedan i basilikan och osten rör lite och ta bort från värmen så att det inte kokar mer
Step 5
Smaka av med salt och svart peppar
Step 6
Servera med pastan och lite nymald svartpeppar på med några stänk olivolja på toppen av såsen