Pasta penne och salsiccia i krämig gorgonzola
2012-08-08- Cuisine: Medelhavet
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Lätt
- Servings: 6
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 45m
Related Recipes:
Igår så var det full fart med pyssel hemma och en fotbollsträning så det fick bli en ganska enkel måltid med pasta som bas, men med lite läcker gorgonzola i och en god salsiccia så vart det ändå en läcker middag.
Ingredients
- 400 Gram Salsicca (Skärs i slantar)
- 2 St Paprika röd/grön (Skärs i bitar)
- 1 St Gul lök (Skärs i klyftor)
- 2 St Tomater (I tärningar)
- 100 Gram Gorgonzola
- 2 Dl Creme Fraiche
- Rapsolja (Att steka i)
- Salt
- Svartpeppar
- 1 Pkt Penne
- Salvia (Till Garnering)
Method
Step 1
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet
Step 2
Stek salsiccian i lite olja när den börjar få färg lägg i löken
Step 3
Lägg sedan i paprikan och låt den fräsa med lite
Step 4
När paprikan fått lite färg lägg i tomaten och låt den bli varm
Step 5
Smält sedan i gorgonzolan och lägg i creme fraiche och låt det bara koka upp
Step 6
Smaka av med salt och peppar
Step 7
Blanda ihop såsen med pastan försiktigt och lägg upp med lite svart peppar och salvia blad på