Loader

Penne med krämiga tärningar och västerbottenost

2012-10-10
  • Servings: 6
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 15m
  • Ready In: 30m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Med zucchini som jag fått av en arbetskollega, bacon, lök, vitlök, paprika och en bit överbliven västerbottenost så gjorde jag en trevlig mitt i veckan pastarätt.

En helt klart väldigt enkel rätt där kniven fick jobba lite mera för att göra fina tärningar, sedan så med lite grädde och osten i vart allt trevligt och smakligt.

Ingredients

  • 1 pkt Penne
  • 400 gram Zucchini (fint tärnad)
  • 1 st Röd paprika (fint tärnad)
  • 1 st Gul lök (fint tärnad)
  • 1 st Vitlöksklyfta (fint tärnad)
  • 140 gram Bacon (fint tärnad)
  • 25 gram Västerbottenost (grov riven)
  • 2 dl Grädde
  • Ört salt
  • Svart peppar
  • Rapsolja

Method

Step 1

Koka pastan enligt paketet

Step 2

Fräs först baconet lite och när den släppt fett lägg i löken och fräs allt mjukt och med lite färg

Step 3

Lägg i zuchinnin och paprika och fräs det lite, slå på grädden och låt det puttra upp lite och sedan puttra i ca 2 - 3 minuter

Step 4

Stäng plattan och lägg i västerbottenosten som får smälta lite, krydda med salt och svart peppar smaka av sedan av

Step 5

När pastan är klar häller man av vattnet slår på lite olja och saltar, sedan ska dom krämiga i tärningarna och vändas försiktigt

Step 6

Smaka av och servera

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

“Citatet”
Engelsmännen har uppfunnit middagstalen för att man ska glömma deras mat.
-Pierre Daninos
%d bloggare gillar detta: