Penne med krämiga tärningar och västerbottenost
2012-10-10- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 30m
Related Recipes:
Med zucchini som jag fått av en arbetskollega, bacon, lök, vitlök, paprika och en bit överbliven västerbottenost så gjorde jag en trevlig mitt i veckan pastarätt.
En helt klart väldigt enkel rätt där kniven fick jobba lite mera för att göra fina tärningar, sedan så med lite grädde och osten i vart allt trevligt och smakligt.
Ingredients
- 1 pkt Penne
- 400 gram Zucchini (fint tärnad)
- 1 st Röd paprika (fint tärnad)
- 1 st Gul lök (fint tärnad)
- 1 st Vitlöksklyfta (fint tärnad)
- 140 gram Bacon (fint tärnad)
- 25 gram Västerbottenost (grov riven)
- 2 dl Grädde
- Ört salt
- Svart peppar
- Rapsolja
Method
Step 1
Koka pastan enligt paketet
Step 2
Fräs först baconet lite och när den släppt fett lägg i löken och fräs allt mjukt och med lite färg
Step 3
Lägg i zuchinnin och paprika och fräs det lite, slå på grädden och låt det puttra upp lite och sedan puttra i ca 2 - 3 minuter
Step 4
Stäng plattan och lägg i västerbottenosten som får smälta lite, krydda med salt och svart peppar smaka av sedan av
Step 5
När pastan är klar häller man av vattnet slår på lite olja och saltar, sedan ska dom krämiga i tärningarna och vändas försiktigt
Step 6
Smaka av och servera