Peppargrillad kycklingfilé på bädd av rostad potatis, soltorkad tomat, knaperstekt bacon samt fetaost samt en syrlig senapssås
2014-07-21- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Grill, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
En pepprik kycklingfilé som serveras med rostad potatis som blandas med soltorkad tomat, knaperstekt bacon och smulad fetaost, till detta en syrlig senapssås och helgrillad smålök.
Ingredients
- 6 st Kycklingfiléer svenska
- 4 msk Pepparmix
- 15 ml Rapsolja
- 0,5 dl Vatten
- 900 gr Små potatisar (skivade)
- 75 gr Soltorkad tomat (strimlad)
- 100 gr Bacon (strimlad)
- 125 gr Fetaost
- 1 näve Späda salladsblad
- 1 dl Senap
- 1,5 msk Muscavado socker
- 0,5 dl Olivolja
- 1 dl Rapsolja
- 1 tsk Limejuice
- 1 msk Vatten
- 1 msk Färsk Oregano (hackad)
- Salt
- Svart peppar
- 6 st Små färska Gula lökar (skär av eventuell blast)
- Flingsalt
Method
Step 1
Sätt ugnen på 220° och tänd grillen
Step 2
Blanda pepparmixen med 15 ml Rapsolja och o,5 dl vatten, häll blandningen på kycklingfilén och vänd runt.
Step 3
Lägg senapen i en bunke och blanda den med muscavadon och limejuicen, häll sedan i olivoljan och rapsoljan försiktigt samtidigt som du vispar ordentligt
Step 4
Häll i oreganon och vattnet, smaka av med salt och svartpeppar, låt sedan såsen stå och dra lite.
Step 5
Sätt nu in potatisen i ugnen i ca 25 minuter till den har fått färg och är klar
Step 6
Grilla kycklingen på glöden under lock, lägg samtidigt i smålökarna som får ligga på sidan om löken
Step 7
När potatisen är klar ta ur den från ugnen och blanda i bacon samt soltorkad tomat, låt potatisen svalna lite och smula i fetaosten avsluta med att vända i salladsbladen samt flingsalt
Step 8
Dags att avsluta tillagningen och lägga upp allt snyggt på fat och tallrik, smaklig måltid 🙂