Loader

Peppargrillad kycklingfilé på bädd av rostad potatis, soltorkad tomat, knaperstekt bacon samt fetaost samt en syrlig senapssås

2014-07-21
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 40m
  • Ready In: 60m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

En pepprik kycklingfilé som serveras med rostad potatis som blandas med soltorkad tomat, knaperstekt bacon och smulad fetaost, till detta en syrlig senapssås och helgrillad smålök.

Ingredients

  • 6 st Kycklingfiléer svenska
  • 4 msk Pepparmix
  • 15 ml Rapsolja
  • 0,5 dl Vatten
  • 900 gr Små potatisar (skivade)
  • 75 gr Soltorkad tomat (strimlad)
  • 100 gr Bacon (strimlad)
  • 125 gr Fetaost
  • 1 näve Späda salladsblad
  • 1 dl Senap
  • 1,5 msk Muscavado socker
  • 0,5 dl Olivolja
  • 1 dl Rapsolja
  • 1 tsk Limejuice
  • 1 msk Vatten
  • 1 msk Färsk Oregano (hackad)
  • Salt
  • Svart peppar
  • 6 st Små färska Gula lökar (skär av eventuell blast)
  • Flingsalt

Method

Step 1

Sätt ugnen på 220° och tänd grillen

Step 2

Blanda pepparmixen med 15 ml Rapsolja och o,5 dl vatten, häll blandningen på kycklingfilén och vänd runt.

Step 3

Lägg senapen i en bunke och blanda den med muscavadon och limejuicen, häll sedan i olivoljan och rapsoljan försiktigt samtidigt som du vispar ordentligt

Step 4

Häll i oreganon och vattnet, smaka av med salt och svartpeppar, låt sedan såsen stå och dra lite.

Step 5

Sätt nu in potatisen i ugnen i ca 25 minuter till den har fått färg och är klar

Step 6

Grilla kycklingen på glöden under lock, lägg samtidigt i smålökarna som får ligga på sidan om löken

Step 7

När potatisen är klar ta ur den från ugnen och blanda i bacon samt soltorkad tomat, låt potatisen svalna lite och smula i fetaosten avsluta med att vända i salladsbladen samt flingsalt

Step 8

Dags att avsluta tillagningen och lägga upp allt snyggt på fat och tallrik, smaklig måltid 🙂

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Det sägs att man blir vad man äter. Men vem vill bli en morot?
    -Olle Lundberg
    %d bloggare gillar detta: