Pepparstekt karré med vitlök och timjanpotatis samt en len blomkålspuré med äpple
2015-11-08- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 5
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Idag vart det en trevlig söndagsmiddag men detta recept passar veckans alla dagar, med smakrika tillbehör som får middagen att kännas lyxigare till en smakrik Svensk karré.
Vi kryddar den smörstekta karrén med en trevlig pepparmix och rostar skivad sparrispotatis med rikligt av vitlök lite rödlök och ett par rosmarin kvistar, till detta gör vi även en len blomkålspuré som får lite extra sötma av ett äpple.
Ingredients
- 5 st skivor Svensk Karré
- 500 gr Sparris potatis (skivad)
- 1 st Rödlök (klyftad)
- 4 st Vitlöksklyftor (hackad)
- 3 - 5 st Rosmarinkvistar
- 1 st Blomkålshuvud
- 1 st Äpple (utan kärnhus & i bitar)
- 50 gr Smör + till stekning
- Salt
- Svartpeppar
- Pepparmix (ta din favorit)
- Rapsolja
Method
Step 1
Sätt ugnen på 200° och koka upp väl saltat vatten till blomkålen.
Step 2
Lägg potatis, vitlök och rödlök i en plåt med lite rapsolja, salt och lite svart peppar, vänd försiktigt och ställ i ugnen i ca 25 minuter.
Step 3
Lägg i blomkålen i det kokande vattnet och låt den koka i ca 10 - 15 minuter, den ska bli mjuk.
Step 4
Stek karrén i lite smör och krydda med pepparmixen samt salt, låt dem vila medan du gör purén.
Step 5
Häll av vattnet från blomkålen och lägg den i en mixer med smör samt äpplet, mixa allt sedan slätt och smaka av med salt.
Step 6
Lägg upp allt lite snyggt och servera, smaklig måltid 🙂