Loader

Pepparstekt karré med vitlök och timjanpotatis samt en len blomkålspuré med äpple

2015-11-08
  • Servings: 5
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 40m
  • Ready In: 60m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Idag vart det en trevlig söndagsmiddag men detta recept passar veckans alla dagar, med smakrika tillbehör som får middagen att kännas lyxigare till en smakrik Svensk karré.

Vi kryddar den smörstekta karrén med en trevlig pepparmix och rostar skivad sparrispotatis med rikligt av vitlök lite rödlök och ett par rosmarin kvistar, till detta gör vi även en len blomkålspuré som får lite extra sötma av ett äpple.

Ingredients

  • 5 st skivor Svensk Karré
  • 500 gr Sparris potatis (skivad)
  • 1 st Rödlök (klyftad)
  • 4 st Vitlöksklyftor (hackad)
  • 3 - 5 st Rosmarinkvistar
  • 1 st Blomkålshuvud
  • 1 st Äpple (utan kärnhus & i bitar)
  • 50 gr Smör + till stekning
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Pepparmix (ta din favorit)
  • Rapsolja

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200° och koka upp väl saltat vatten till blomkålen.

Step 2

Lägg potatis, vitlök och rödlök i en plåt med lite rapsolja, salt och lite svart peppar, vänd försiktigt och ställ i ugnen i ca 25 minuter.

Step 3

Lägg i blomkålen i det kokande vattnet och låt den koka i ca 10 - 15 minuter, den ska bli mjuk.

Step 4

Stek karrén i lite smör och krydda med pepparmixen samt salt, låt dem vila medan du gör purén.

Step 5

Häll av vattnet från blomkålen och lägg den i en mixer med smör samt äpplet, mixa allt sedan slätt och smaka av med salt.

Step 6

Lägg upp allt lite snyggt och servera, smaklig måltid 🙂

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Jag älskar svensk mat, speciellt spaghetti, kebab och pizza.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: