Pepparstekt kycklingfilé med garbanzo & morotsmos samt en ljummen honungsvinägrett
2015-05-16- Cuisine: Internationell, Nyttigt
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 4
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 50m
- Ready In: 1:10 h
Related Recipes:
Kan man göra mos på garbanzobönor? absolut här är ett läckert mos med morot i som ni serverar till den lite peppriga kycklingen, till detta gör vi en ljummen vinägrett med balsamico vinäger som passar fint till mos och peppar.
Ps, servera även en smarrig sallad till 😉 Ds.
Ingredients
- 3 st Kycklingfiléer ( Dela längs med)
- Svart peppar (nymald)
- Salt
- 3 dl Garbanzobönor (lägg i blöt någon timme innan)
- 200 gr Morötter (i bitar)
- Olivolja
- 20 ml Honung
- 0,5 dl Balsamico vinäger
- 2 dl Rapsolja
- 0,5 dl Solroskärnor
- 0,5 dl Pumpakärnor
- 0,5 dl Melonkärnor
Method
Step 1
Häll av vattnet av de blötlagda garbanzobönorna och lägg dem i en kastrull med nytt vatten, morötterna och salt, låt det sedan koka i ca 45 minuter tills morötter och bönor är mjuka.
Step 2
Värm en stekpanna och lägg i alla kärnor, rosta dem under omrörning och låt dem få fin färg, lägg dem sedan på en bit hushållspapper-
Step 3
Värm honungen så den blir flytande, häll i balsamvinägern och rör ordentligt, droppa sedan i oljan under omrörning och smaka sedan av med salt
Step 4
Peppra kycklingen i nymalda svartpeppar och lite salt, stek den sedan försiktigt i lite olja
Step 5
När bönor och morötter är klara häll av vattnet i en bunke, häll tillbaka 1 dl och mixa allt ordentligt med en handmixer tills du har ett mos, blanda med mer av vattnet tills du får en bra konsistens, smaka av med salt.
Step 6
Lägg sedan upp moset och lägg kycklingen ovanpå, ringla vinägretten på och strö de rostade kärnorna ovanpå.. servera med en god sallat