Loader

Pepparstekt kycklingfilé med garbanzo & morotsmos samt en ljummen honungsvinägrett

2015-05-16
  • Servings: 4
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 50m
  • Ready In: 1:10 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

Kan man göra mos på garbanzobönor? absolut här är ett läckert mos med morot i som ni serverar till den lite peppriga kycklingen, till detta gör vi en ljummen vinägrett med balsamico vinäger som passar fint till mos och peppar.

Ps, servera även en smarrig sallad till 😉 Ds.

Ingredients

  • 3 st Kycklingfiléer ( Dela längs med)
  • Svart peppar (nymald)
  • Salt
  • 3 dl Garbanzobönor (lägg i blöt någon timme innan)
  • 200 gr Morötter (i bitar)
  • Olivolja
  • 20 ml Honung
  • 0,5 dl Balsamico vinäger
  • 2 dl Rapsolja
  • 0,5 dl Solroskärnor
  • 0,5 dl Pumpakärnor
  • 0,5 dl Melonkärnor

Method

Step 1

Häll av vattnet av de blötlagda garbanzobönorna och lägg dem i en kastrull med nytt vatten, morötterna och salt, låt det sedan koka i ca 45 minuter tills morötter och bönor är mjuka.

Step 2

Värm en stekpanna och lägg i alla kärnor, rosta dem under omrörning och låt dem få fin färg, lägg dem sedan på en bit hushållspapper-

Step 3

Värm honungen så den blir flytande, häll i balsamvinägern och rör ordentligt, droppa sedan i oljan under omrörning och smaka sedan av med salt

Step 4

Peppra kycklingen i nymalda svartpeppar och lite salt, stek den sedan försiktigt i lite olja

Step 5

När bönor och morötter är klara häll av vattnet i en bunke, häll tillbaka 1 dl och mixa allt ordentligt med en handmixer tills du har ett mos, blanda med mer av vattnet tills du får en bra konsistens, smaka av med salt.

Step 6

Lägg sedan upp moset och lägg kycklingen ovanpå, ringla vinägretten på och strö de rostade kärnorna ovanpå.. servera med en god sallat

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Den sundaste gymnastiska övningen är att i rätt tid resa sig från matbordet.
    -Giorgio Pasetti
    %d bloggare gillar detta: