Persika samt jordgubbar under choklad och hasselnötstäcke serverat med vaniljglass
2012-07-11- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Grill
- Skill Level: Lätt
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Det är roligt att kunna göra en efterätt på grillen när den redan är varm och det fungerar den här perfekt till, det fina med den är att den sköter sig nästan själv och när jag tar bort maten från grillen fyller jag på med några bricketter och ställer dit en form med efterrätten i som sedan får stå där tills varmrätten är uppäten
Ingredients
- 6 st Pesikor (dela på mitten och ta ur kärnan)
- 150 gr mörk choklad (riven på grova sidan på rivjärnet)
- 100 gr Hasselnötter (hackade grovt)
- 0,5l Jordgubbar (tvättade och rensade)
- God vaniljglass
Method
Step 1
Lägg persikorna i en ugnsform med runda sidan neråt
Step 2
Strö jordgubbarna på
Step 3
Toppa med hasselnötter och choklade
Step 4
Ställ i grillen på indirekt värme och stäng locket/går bra att göra i ugnen också på ca 180° i 25 -30minuter
Step 5
Låt chokladen smälta ordentligt och jordgubbarna mjukna lite
Step 6
Serveras varm med glassen