Plommon och fetaostfylld pannbiff med en sky med vitlök och grillad paprika
2012-09-16- Cuisine: Medelhavet
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Idag så är det åter dags för favoriten pannbiff som man kan hitta på så mycket roligt av, dagens variant är lite medelhavsinspirerad när den fylls med fetaost och torkade plommon.
Sedan fräser jag lite vitlök, grillad paprika och gör en sky med en skvätt grädde i, som hälls på pannbiffen och ställs i ugnen tillsammans med potatisen till..
Ingredients
- 800 kg Köttfärs
- 120 gr Torkade plommon (hackade)
- 150 gr Fetaost
- 15 ml Vittvinsvinäger
- Rapsolja
- 150gr Grillad paprika i lag (strimlad)
- 3 st Vitlöksklyftor (presade)
- 2 dl Grädde
- 2 dl Vatten
- 10 ml Tomatpuré
- Salt
- Svart peppar
- Timjan
- 900 gr Potatis(i bitar)
Method
Step 1
Lägg potatisen på en plåt med lite olja, ställ den i ugnen på 220° i ca 30 minuter
Step 2
Blanda färsen med fetaost, plommon, vinäger, salt och peppar, gör en prov bit att steka och smaka av.. gör sedan lagom pannbiffar som ger minst två per person.
Step 3
Stek pannbiffarna i lite olja så att dom får färg lägg dom i en ugns form, när alla är stekta lägger man i vitlöken, paprikan och tomatpurén i pannan så att allt får steka lite.
Step 4
Slå på grädden samt vatten och låt det bara koka upp lite, häll allt på panbiffarna och ställ i ugnen under potatisen i ca 10 minuter med lite timjan kvistar ovanpå.
Step 5
När det är klart är det bara att lägga upp snyggt och servera med en mixed sallad..