Potatis och primörsallad med grillade korvar, halloumi och senapskräm
2016-07-09- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Grill, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 4
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Att som jag kunna gå ut och plocka läckra primör i trädgården är fantastiskt även om jag har ganska begränsat med sorter, har man inte möjligheten finns det under delar av året fantastiska grönsaker att köpa på torg, gårdsbutiker och affärer.
I receptet använder jag mig av mina primörer från trädgården och gör en trevlig ljummen potatissallad, till det serverar jag grillade korvar, halloumi och en senapskräm.
Ingredients
- Era favorit korvar till grillen
- 500 gr Färskpotatis (Större i bitar och mindre hela)
- 300 gr Späda morötter (mindre hela eller större i stänger)
- 200 gr Sockerärtor (delade i 3 delar)
- 1 Tomat (hackad)
- 2 Salladslökar (skivad)
- 1 st Vitlöksklyfta
- 2 msk Olivolja
- Salt
- Svartpeppar
- 1 dl Gräddfil
- 2 dl Yoghurt
- 2 msk Senap
- 1,5 tsk Senapsfrö
- 2 pkt Halloumi
Method
Step 1
Tänd grillen och sätt ugnen på 220°
Step 2
Lägg potatisen och morötterna på en plåt med lite olja och ställ i ugnen i ca 30 minuter
Step 3
Lägg sedan tomat, sockerärtor & salladslök i en skål, pressa i vitlöken och olivoljan, vänd allt försiktigt, salta och smaka av med svartpeppar, sätt plast på och låt den stå framme.
Step 4
Blanda gräddfil och yoghurt i en skål, ha i senap samt senapsfröna och rör om ordentligt, smaka av med salt.
Step 5
Grilla korvarna och halloumin
Step 6
När potatisen samt morötterna fått färg i ugnen och är mjuka ta ut dem och lägg på tomat salladen som du gjort och vänd ordentligt men försiktigt.
Step 7
Skiva halloumin och lägg upp den med det andra snyggt och servera