Loader

Potatis och primörsallad med grillade korvar, halloumi och senapskräm

2016-07-09
  • Servings: 4
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 40m
  • Ready In: 60m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Att som jag kunna gå ut och plocka läckra primör i trädgården är fantastiskt även om jag har ganska begränsat med sorter, har man inte möjligheten finns det under delar av året fantastiska grönsaker att köpa på torg, gårdsbutiker och affärer.

I receptet använder jag mig av mina primörer från trädgården och gör en trevlig ljummen potatissallad, till det serverar jag grillade korvar, halloumi och en senapskräm.

Ingredients

  • Era favorit korvar till grillen
  • 500 gr Färskpotatis (Större i bitar och mindre hela)
  • 300 gr Späda morötter (mindre hela eller större i stänger)
  • 200 gr Sockerärtor (delade i 3 delar)
  • 1 Tomat (hackad)
  • 2 Salladslökar (skivad)
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 2 msk Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 dl Gräddfil
  • 2 dl Yoghurt
  • 2 msk Senap
  • 1,5 tsk Senapsfrö
  • 2 pkt Halloumi

Method

Step 1

Tänd grillen och sätt ugnen på 220°

Step 2

Lägg potatisen och morötterna på en plåt med lite olja och ställ i ugnen i ca 30 minuter

Step 3

Lägg sedan tomat, sockerärtor & salladslök i en skål, pressa i vitlöken och olivoljan, vänd allt försiktigt, salta och smaka av med svartpeppar, sätt plast på och låt den stå framme.

Step 4

Blanda gräddfil och yoghurt i en skål, ha i senap samt senapsfröna och rör om ordentligt, smaka av med salt.

Step 5

Grilla korvarna och halloumin

Step 6

När potatisen samt morötterna fått färg i ugnen och är mjuka ta ut dem och lägg på tomat salladen som du gjort och vänd ordentligt men försiktigt.

Step 7

Skiva halloumin och lägg upp den med det andra snyggt och servera

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
    -George Miller
    %d bloggare gillar detta: