Loader

Pulled beef med Jack Danielsås ugnsbakade grönsaker och sesamrostad potatis

2013-04-25
  • Servings: 6 - 10
  • Prep Time: 60m
  • Cook Time: 8:00 h
  • Ready In: 9:00 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Pulled Beff är ett Ameriksnskt lånkok där man tillagar köttet så länge att det bara är att dra isär det (pulled), det riktigt smälter i munnen och blir det över är det grymt gott på en macka eller i en wrap.

Ingredients

  • 1 st Fransyska (delad längs med)
  • 2 dl Chili sauce
  • 5 st Vitlöksklyftor (pressade)
  • 15 ml Rapsolja
  • 10 droppar Tabasco
  • 15 ml Amerikansk grill-krydd blandning
  • 2 Lökar (Klyftade)
  • 4 st Morötter (skalade & skivade)
  • 150 gr Sugarsnaps (ta bort topparna)
  • 3 st Gula paprikor (delade i bitar som morötterna)
  • 150 gr Cocktailtomater
  • Rapsolja
  • 900 gr Små potatisar (delade)
  • 15 ml Sesam olja
  • Rapsolja
  • 30 ml Sesamfrön
  • 1 st Gul lök (i bitar)
  • 3 st Morötter (i bitar)
  • 30 ml Tomatpuré
  • 20 ml Köttfond
  • 1 dl Jack Daniels
  • 4 dl Vatten
  • 2 dl Grädde
  • Salt
  • Peppar

Method

Step 1

Sätt ugnen på 100° och blanda chili saucen med vitlök, rapsoljan, tabasco, grillkryddan och gnid in fransyskan i marinaden,

Step 2

Lägg i klyftorna från en lök i en gjutjärnspanna (eller liknande) lägg sedan i fransyskan, häll en halv dl vatten, lägg på locket och ställ in grytan i ugnen i ca 8h

Step 3

När det återstår en timme på köttet kan man börja med resten

Step 4

Fräs en löken i bitar och tre morötter i bitar tillsammans i lite olja, när det fått färg lägger man i tomatpurén som får fräsa med lite.

Step 5

Slå på whiskyn, fonden och vattnet, låt det sedan puttra tills hälften av vattnet reducerats bort.

Step 6

Lägg skivade morötter, paprika, sugar snaps, klyftad lök och cocktailtomater på en plåt och slå på lite rapsolja, potatisen lägger man på en annan plåt med rapsoljan

Step 7

när köttet stått i 8 timmar tar man ut köttet och låter det vila, höjer värmen på ugnen till 220° stoppa in potatis och grönsakerna som ska så där i ca 45 minuter

Step 8

Sila av såsen och slå på grädden, smaka av med salt samt peppar och låt det puttra ihop lite till

Step 9

När det är 10 minuter kvar på potatisen tar man ur den slår på sesamfrön och ställ in plåten igen

Step 10

När allt är klart ta ur köttet ur grytan och drar isär det, servera det sedan med potatis, grönsaker och den härliga såsen..

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

”Citatet”
Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?
-Carl Hammarén
%d bloggare gillar detta: