Loader

Pulled chicken casserol with parsnip, carrots and butter beans

2016-02-07
  • Servings: 6
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 60m
  • Ready In: 1:30 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Churros en el camino de la casa

Ett besök i butiken närmast hemma resulterade i svensk kycklinglårfilé som jag hittade i den spännade kyldisken med varor med kort datum, ett gäng palsternackor och morötter från grönsaksdisken fick göra basen i dagens recept.

En smakrik kycklinggryta gjord på kycklinglårfilé som får puttra ordentligt med palsternacka och morötter som ger grytan en härlig söt smak, tillsammans med syrlig tomat, lite rött vin och de härliga smörbönorna får man en läcker och trevlig middag.

Ingredients

  • 750 g Kyckling lårfilé
  • 250 gr Palsternacka (skalad & i klyftor)
  • 250 gr Morötter (skalad & i klyftor)
  • 1 st Röd lök (klyftor)
  • 3 st Vitlöksklyftor (skivade)
  • Rapsolja
  • 1 brk Krossad tomat (av bra kvalité)
  • 2 dl Rött vin
  • 2 ,5 dl Vatten
  • 3 dl Kokta smörbönor
  • 1 st Grön paprika (i bitar)
  • 800 gr Potatis (i bitar)
  • 1 näve Ruccola

Method

Step 1

Använd gärna en klassisk gjutjärnsgryta men om man inte har någon går det lika bra med en kastrull och stekpanna.

Step 2

Värm up grytan ordentligt och häll i lite olja i botten, stek låtfilérna runt om med salt samt peppar.

Step 3

Slå på krossad tomat, vinet och vatten, lägg sedan i morötter, palsternacka, vitlök och rödlöken, låt det koka upp, sätt på ett lock och dra ner värmen så det puttrar och låt det göra så i ca 60 min.

Step 4

Sätt ugnen på 220° när den är varm, lägg potatisen på en plåt med lite olja i botten.

Step 5

Potatisen är klar efter ca 30 minuter, ta ut plåten och salta samt vänd den försiktigt, ställ in den i ugnen på efter värmen.

Step 6

Ta av locket från grytan och vänd allt försiktigt, smaka av med salt och svart peppar.

Step 7

Lägg i smörbönor och paprikan, vänd igen och låt det bli varmt.

Step 8

Ta ut potatisen och blanda den med rucccolan och lite rapsolja, lägg upp snyggt och servera med grytan.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:

    Comments (2)

    1. posted by milla on 29 maj, 2016

      Helt i min smak
      Ha det gott

        Svara
      • posted by Patric on 29 maj, 2016

        Tackar Milla! 🙂
        Ha det gött du med.

          Svara

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Den siste jag skulle rådfråga om vad jag ska äta är en läkare. Det är mycket säkrare att konsultera en kypare och inte ett dugg dyrare.
    -Robert Lynd
    %d bloggare gillar detta: