Purjo och paprikabräserad kycklingfilé i len salsasås
2013-01-04- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 45m
Related Recipes:
En lagom svår fredagsrätt efter i slutet av veckan som har lite karaktär, kycklingen får puttra med purjolök, paprika och en sås med salsa.
På dotterns inrådan serverade vi idag klyftpotatis med flingsalt på, men man kan servera ris eller något annat gott till.
Ingredients
- 800 gr Kycklingfilé (delas på längden 1-2 gånger)
- 2 dm Purjolök (strimlas)
- 2 st Paprikor (i bitar)
- 3 st Vitlöksklyftor (hackadD
- 2 dl Creme fraiche
- 2 dl Salsa (egen eller köpt)
- 1 dl Vatten
- 15 ml Kycklingfond
- Körvel
- Salt
- Svart peppar
- Rapsolja
Method
Step 1
Börja med att ge steka lite yta på kycklingen i lite olja och krydda den med salt samt peppar, lägg upp den i en form sedan.
Step 2
Stek sedan paprika, purjo och vitlöken i pannan, slå på vatten, creme fraîche, salsa och fond
Step 3
Rör ihop allt och lägg i kycklingen, lägg på ett lock och låt det puttra i ca 10 minuter
Step 4
Lägg i körvel och smaka av och servera sedan med det du valt att ha till..