Pytt med falukorv och en syrlig äppelsås
2013-02-20- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 1:05 h
Related Recipes:
En trevlig rätt som man gör i en panna i ugnen vilket gör att man får lite extra tid att göra något annat, i pannan så har man falukorv, potatis, lök,paprika, soltorkad tomat och till så serverar man en trevlig sås med lite syra och äpple.
Ingredients
- 900 gr Falukorv (Skivad och i trekanter)
- 900 gr Potatis (i bitar som korven)
- 1 st Gul lök (i bitar)
- 1 st Grön paprika (i bitar)
- 100 gr Soltorkad tomat (strimlad)
- Timjan
- Rapsolja
- 1 st Äpple (rivet)
- 1/2 Citron
- 2 dl Creme Fraiche
- Örtsalt
- Svart peppar
- Riven parmesan
- Mixed sallad
Method
Step 1
Lägg falukorven i en ugnspanna med löken, paprikan, potatisen och tomaterna, slå på lite olja och krydda med timjan samt lite salt.
Step 2
Vänd allt ordentligt och ställ in pannan i ugnen på 200° i ca 35 - 40 minuter
Step 3
Blanda äpplet med creme fraichen och juicen från citronen, smaka sedan av med örtsalt
Step 4
När pytten är klar ta ut den ur ugnen och lägg upp den på ett fat med lite sallad i botten, strö lite parmesan på och vrid några varv med svart peppar kvarnen