Loader

Pytt med falukorv och en syrlig äppelsås

2013-02-20
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 45m
  • Ready In: 1:05 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

En trevlig rätt som man gör i en panna i ugnen vilket gör att man får lite extra tid att göra något annat, i pannan så har man falukorv, potatis, lök,paprika, soltorkad tomat och till så serverar man en trevlig sås med lite syra och äpple.

Ingredients

  • 900 gr Falukorv (Skivad och i trekanter)
  • 900 gr Potatis (i bitar som korven)
  • 1 st Gul lök (i bitar)
  • 1 st Grön paprika (i bitar)
  • 100 gr Soltorkad tomat (strimlad)
  • Timjan
  • Rapsolja
  • 1 st Äpple (rivet)
  • 1/2 Citron
  • 2 dl Creme Fraiche
  • Örtsalt
  • Svart peppar
  • Riven parmesan
  • Mixed sallad

Method

Step 1

Lägg falukorven i en ugnspanna med löken, paprikan, potatisen och tomaterna, slå på lite olja och krydda med timjan samt lite salt.

Step 2

Vänd allt ordentligt och ställ in pannan i ugnen på 200° i ca 35 - 40 minuter

Step 3

Blanda äpplet med creme fraichen och juicen från citronen, smaka sedan av med örtsalt

Step 4

När pytten är klar ta ut den ur ugnen och lägg upp den på ett fat med lite sallad i botten, strö lite parmesan på och vrid några varv med svart peppar kvarnen

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Gårdagens tidning! det är bara något man äter fish and chips ur.
    -Amy Winehouse
    %d bloggare gillar detta: