Loader

Pytt med falukorv och en syrlig äppelsås

2013-02-20
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 45m
  • Ready In: 1:05 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

En trevlig rätt som man gör i en panna i ugnen vilket gör att man får lite extra tid att göra något annat, i pannan så har man falukorv, potatis, lök,paprika, soltorkad tomat och till så serverar man en trevlig sås med lite syra och äpple.

Ingredients

  • 900 gr Falukorv (Skivad och i trekanter)
  • 900 gr Potatis (i bitar som korven)
  • 1 st Gul lök (i bitar)
  • 1 st Grön paprika (i bitar)
  • 100 gr Soltorkad tomat (strimlad)
  • Timjan
  • Rapsolja
  • 1 st Äpple (rivet)
  • 1/2 Citron
  • 2 dl Creme Fraiche
  • Örtsalt
  • Svart peppar
  • Riven parmesan
  • Mixed sallad

Method

Step 1

Lägg falukorven i en ugnspanna med löken, paprikan, potatisen och tomaterna, slå på lite olja och krydda med timjan samt lite salt.

Step 2

Vänd allt ordentligt och ställ in pannan i ugnen på 200° i ca 35 - 40 minuter

Step 3

Blanda äpplet med creme fraichen och juicen från citronen, smaka sedan av med örtsalt

Step 4

När pytten är klar ta ut den ur ugnen och lägg upp den på ett fat med lite sallad i botten, strö lite parmesan på och vrid några varv med svart peppar kvarnen

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Kalorier: små trevliga saker i maten som ger människan volym och pondus.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: