Råkorv, paprika och halloumi på grillen med syrlig bulgursallad.
2015-07-24- Cuisine: Medelhavet, Mellanöstern
- Course: Grill, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 5
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
En annan av mina favoriter på grillen är smarriga råkorvar som ofta har lite mer smak och köttinnehåll, man kan göra det väldigt enkelt att bara grilla den och servera lite potatis i ugnen samt en god BBQ sås. Jag ville dock ha något lite nyare och nyttigare så jag passade på att göra en smarrig bulgursallad, grilla lite paprika och en god halloumi eller gnisselost som den går under hemma.
Bulgur anses vara ett av de äldsta preparerade livsmedlen i världen och i bibeln finns referenser till bulgur under namnet arisah.
Ingredients
- 5 port Råkorv (beror på storlek)
- 3 dl Bulgur
- 1 brk Krossad tomat (god)
- 1 dl Vatten
- 1 grönsaksbuljong tärning
- 150 gr Zucchini (fin tärnad)
- 1 st Rödlök (fint tärnad)
- 1 dl Persilja färsk (hackad)
- 2 msk Mynta färsk (hackad)
- I st Citron
- Olivolja
- 3 st Paprikor (delade längs med)
- 2 st Halloumi
Method
Step 1
Tänd grillen
Step 2
Blanda bulguren med krossade tomaten, buljongtärning och vatten, koka sedan enligt anvisningarna på paketet.
Step 3
Ta fram en större skål och blanda zuchinni, rödlök, persilja och mynta pressa ur juicen ur citronen och blanda i den med 2 msk olivolja, salta lite och när bulguren är klar vänd ihop den med grönsaksblandningen och smaka av.
Step 4
När det är glöd grilla paprika, hallouimi och korven, färsk korv kan ibland få färg innan den är klar så jag brukar alltid låta den gå lite på indirekt värme också.
Step 5
När allt är klart skiva halloumin och lägg upp den med korven, paprikahalvorna fyller du med bulgursalladen.
Step 6
Lägg upp och droppa lite olivolja över och servera med något grönt på toppen, smaklig måltid.