Råstekta rödbetor med purjolök, äpple, kryddig korv och läcker pesto serverat med pasta
2012-10-03- Servings: 6
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Dagens middag bestod av en del svenska klassiska råvaror och en del härlig italiensk, svenska rödbetor som råstekts med purjolök, äpple och lite god korv allt smaksatt med pesto och serverat med pasta.
Ingredients
- 6 port Färsk fettucini (jag hade en variant med lite tomat)
- 500 gr Rödbetor (skalade och i bitar)
- 300 gr Purjolök (i bitar)
- 600 gr God korv (i bitar)
- 2 st Äpplen (utan kärnhus klyftade)
- 2 msk Pesto (köpt eller recept ovan)
- Salt
- Svart peppar
Method
Step 1
Sätt på pastavatten med salt i
Step 2
Värm en panna med olja i och lägg i rödbetorna, stek dessa så att de får färg och börjar mjukna
Step 3
Lägg i purjolöken, äpplen och korven och stek det tills det får färg.
Step 4
Ha i en peston och vänd runt allt försiktigt men ordentligt
Step 5
Lägg i den färska pastan i vattnet och koka enligt anvisningarna
Step 6
Smaka av rödbetorna i pannan och krydda på med salt och svart peppar
Step 7
Servera sedan allt gärna med lite extra pesto på sidan av