Raw food salad med grov senapsvinägrett och sjögräs snacks
2014-04-16- Cuisine: Internationell
- Course: Förrätt, Vegetarisk
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 45m
- Cook Time: 20m
- Ready In: 1:05 h
Related Recipes:
En väldigt läcker förrätt som är helt vegetarisk och moder i sin form att alla grönsakerna är råa, vilket modernt kallas för rawfood till denna så serverar jag ett roligt sjögrässnacks som jag fått ett prov på.
Ingredients
- 1 st Röd paprika (tunt tunt strimlad)
- 100 gr Sockerärtor (tunt tunt strimlade längs med)
- 100 gr Champinjoner (tunt tunt skivade)
- 100 gr Salladslök (tunt tunt skivad)
- En näve Röd Mangold
- Ett st Broccolihuvud (Gör små småbuketter)
- 15 ml Grov senap
- 5 ml Äpplecider vinäger
- 0,5 dl Rapsolja
- Salt
- 12 st Rädisor (tvätta och ta bort lite blast och kryssa i botten)
- 1 pkt Seaweedsnack
- Gröna ärtskott
Method
Step 1
Hemligheten här är att vara noggrann med grönsakerna så att de blir riktigt tunt skurna
Step 2
Lägg paprikan och sockerärtor i riktigt kallt vatten (gör dem krispigare), gör samma med rädisorna. Ska ligga i minst 15 minuter
Step 3
Blanda senap, vinäger och oljan ordentligt till en vinägrett, smaka av med lite salt
Step 4
Vänd paprika, sockerärtor, champinjoner, salladslök och broccoli försiktigt med vinägretten
Step 5
Vänd sedan försiktigt i resten av grönsakerna förutom rädisorna och ärtskott,
Step 6
Lägg upp fint och garnera med rädisor, gröna ärtskott och sjögrässnackset