Loader

Raw food salad med grov senapsvinägrett och sjögräs snacks

2014-04-16
  • Servings: 6
  • Prep Time: 45m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 1:05 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Trevlig bulgurpytt med falukorv, äpple, lök och paprika

  • Kikärt och morotsbiffar med bakade grönsaker, rostat pumpamos och persiljeolja

  • Moderniserad klassisk biffstek med lök på husets vis

En väldigt läcker förrätt som är helt vegetarisk och moder i sin form att alla grönsakerna är råa, vilket modernt kallas för rawfood till denna så serverar jag ett roligt sjögrässnacks som jag fått ett prov på.

Länk till sjögrässnackset  

Ingredients

  • 1 st Röd paprika (tunt tunt strimlad)
  • 100 gr Sockerärtor (tunt tunt strimlade längs med)
  • 100 gr Champinjoner (tunt tunt skivade)
  • 100 gr Salladslök (tunt tunt skivad)
  • En näve Röd Mangold
  • Ett st Broccolihuvud (Gör små småbuketter)
  • 15 ml Grov senap
  • 5 ml Äpplecider vinäger
  • 0,5 dl Rapsolja
  • Salt
  • 12 st Rädisor (tvätta och ta bort lite blast och kryssa i botten)
  • 1 pkt Seaweedsnack
  • Gröna ärtskott

Method

Step 1

Hemligheten här är att vara noggrann med grönsakerna så att de blir riktigt tunt skurna

Step 2

Lägg paprikan och sockerärtor i riktigt kallt vatten (gör dem krispigare), gör samma med rädisorna. Ska ligga i minst 15 minuter

Step 3

Blanda senap, vinäger och oljan ordentligt till en vinägrett, smaka av med lite salt

Step 4

Vänd paprika, sockerärtor, champinjoner, salladslök och broccoli försiktigt med vinägretten

Step 5

Vänd sedan försiktigt i resten av grönsakerna förutom rädisorna och ärtskott,

Step 6

Lägg upp fint och garnera med rädisor, gröna ärtskott och sjögrässnackset

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

”Citatet”
Om jag skulle berätta för dig hur mycket jag suktat efter en sån här, så skulle jag inte få tid att äta upp den.
-Douglas Adams
%d bloggare gillar detta: