Regnsoppa med tomat, blekselleri, salladslök och ingefära toppat med fetaost
2016-06-17- Cuisine: Nyttigt, Svenskt
- Course: Vegetarisk
- Skill Level: Medel
- Servings: 4
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 20m
- Ready In: 35m
Related Recipes:
Regn, rusk och dags för lunch en perfekt dag för en trevlig soppa som värmer lite, idag gör vi en snabb och enkel lunchsoppa som värmer gom och själ.
Ingredients
- 1 brk Krossade tomater (goda)
- 2 dl Blekselleri (skivad)
- 2 st Salladslökar (skivad)
- 10 gr Ingefära (i bitar)
- 1 tärning Grönsaksbuljong
- 1,5 msk Tomatpuré
- 4 dl Vatten
- 2 Timjankvistar
- Salt
- Svartpeppar
- Tabasco
- Fetaost
- Olivolja (god)
Method
Step 1
Häll upp den krossade tomaten i en kastrull tillsammans med selleri, salladslök, ingefära, buljongtärning, tomatpuré samt vatten
Step 2
Koka upp och låt det koka i 8-10 minuter
Step 3
Mixa sedan soppan med en handmixer tills du har en ganska slätt soppa
Step 4
Lägg i timjan kvistarna samt 2 msk olivolja, låt det sedan puttra i ca 5 minuter till
Step 5
Smaka av soppan med salt och svartpeppar, några droppar tabasco och ta ur timjankvistarna.
Step 6
Servera sedan soppan i djuptallrik med smulad fetaost i och lite extra olivolja ringlad över.. mmm