Loader

Regnsoppa med tomat, blekselleri, salladslök och ingefära toppat med fetaost

2016-06-17
  • Servings: 4
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 35m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Regn, rusk och dags för lunch en perfekt dag för en trevlig soppa som värmer lite, idag gör vi en snabb och enkel lunchsoppa som värmer gom och själ.

Ingredients

  • 1 brk Krossade tomater (goda)
  • 2 dl Blekselleri (skivad)
  • 2 st Salladslökar (skivad)
  • 10 gr Ingefära (i bitar)
  • 1 tärning Grönsaksbuljong
  • 1,5 msk Tomatpuré
  • 4 dl Vatten
  • 2 Timjankvistar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tabasco
  • Fetaost
  • Olivolja (god)

Method

Step 1

Häll upp den krossade tomaten i en kastrull tillsammans med selleri, salladslök, ingefära, buljongtärning, tomatpuré samt vatten

Step 2

Koka upp och låt det koka i 8-10 minuter

Step 3

Mixa sedan soppan med en handmixer tills du har en ganska slätt soppa

Step 4

Lägg i timjan kvistarna samt 2 msk olivolja, låt det sedan puttra i ca 5 minuter till

Step 5

Smaka av soppan med salt och svartpeppar, några droppar tabasco och ta ur timjankvistarna.

Step 6

Servera sedan soppan i djuptallrik med smulad fetaost i och lite extra olivolja ringlad över.. mmm

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Engelsmännen har uppfunnit middagstalen för att man ska glömma deras mat.
    -Pierre Daninos
    %d bloggare gillar detta: