En restaurang klassiker… Indienne
2012-04-11- Cuisine: Internationell
- Course: Förrätt, Huvudrätt
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 50m
Related Recipes:
Scampi Indienne är en klassiker från restaurangen där den serverats både som trevlig förätt på en toast, eller som en större portion med ris då som varmrätt. Jag tar mitt gamla restaurangrecept och fixar till det det för ett kök hemma, något enklare samt hoppar över scampin där kräftstjärtar tar plats istället men vill man kan räkor eller något annat trevligt skaldjur också fungera.
Kräftstjärtar Indienne
– 2st Röda lökar fin hackade
– 1st Äpple fint tärnat
– 4st Vitlöksklyftor pressad
– 1st Gul paprika tärnad
– 1st Röd paprika tärnad
– Matolja
– Curry pasta
– 500g Kräftstjärtar, scampi, räkor (skalade)
– 0,5dl Chilisås
– 2dl Vitt vin
– 2dl Grädde
– 15ml Hummer fond
– 8ml Maizena
– Salt
– Peppar
– Cayennepeppar
– Ris kokt enligt förpackningen
– 1st Huvud isbergssallad i bitar
1. Värm en panna med olja i, lägg i löken och äpple med curryn
2. Fräs tills det mjuknar och fått lite färg
3. Lägg i paprika och slå på vin, hummer fond låt koka upp och häll i grädde
4. Koka upp och slå på maizena utrört i lite vatten så det blir tjockare
5. Smaka av med salt, peppar och cayenne.. klart för servering
6. Servera med ris och isbergssalladen under Indienne