Loader

En restaurang klassiker… Indienne

2012-04-11
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 50m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

Scampi Indienne är en klassiker från restaurangen där den serverats både som trevlig förätt på en toast, eller som en större portion med ris då som varmrätt. Jag tar mitt gamla restaurangrecept och fixar till det det för ett kök hemma, något enklare samt hoppar över scampin där kräftstjärtar tar plats istället men vill man kan räkor eller något annat trevligt skaldjur också fungera.

Kräftstjärtar Indienne

– 2st Röda lökar fin hackade
– 1st Äpple fint tärnat
– 4st Vitlöksklyftor pressad
– 1st Gul paprika tärnad
– 1st Röd paprika tärnad
– Matolja
– Curry pasta
– 500g Kräftstjärtar, scampi, räkor (skalade)
– 0,5dl Chilisås
– 2dl Vitt vin
– 2dl Grädde
– 15ml Hummer fond
– 8ml Maizena
– Salt
– Peppar
– Cayennepeppar
– Ris kokt enligt förpackningen
– 1st Huvud isbergssallad i bitar

1. Värm en panna med olja i, lägg i löken och äpple med curryn
2. Fräs tills det mjuknar och fått lite färg
3. Lägg i paprika och slå på vin, hummer fond låt koka upp och häll i grädde
4. Koka upp och slå på maizena utrört i lite vatten så det blir tjockare
5. Smaka av med salt, peppar och cayenne.. klart för servering
6. Servera med ris och isbergssalladen under Indienne

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Korvgubbes problembarn: vurstingar.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: