Loader

Rödbetsbiffar med avocadosalsa och frästa paprikor i balsamico vinägrett

2017-01-31
  • Servings: 5
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 60m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

Kan tycka att det är lustigt att många fortfarande betraktar vegetarisk mat som om det inte vore riktigt mat, själv som matälskare så tycker jag om variationen som det vegetariska köket ger mig.

Idag regisserar vi läckra biffar med rödbeta som huvudrollsinnehavare och till det gör vi en passande salsa med avokado i birollen, för att som statister sedan fräsa små paprikor tillsammans med en sötsur balsamicosky.

Ingredients

  • 4 dl Kikärtor (lägges i blöt minst 2h)
  • 200 gr Förkokta rödbetor
  • 5 msk hackad Koriander
  • 5 msk hackad Persilja
  • 2 Vitlöksklyfta
  • Rapsolja
  • Svartpeppar
  • Salt
  • 2 st Avokado (tärnad)
  • 1 st Rödlök (hackad)
  • 2 tsk Limejuice
  • 15 små Paprikor
  • 3 msk Balsamicovinäger
  • 1,5 msk Honung
  • Egen god sallad 🙂

Method

Step 1

Eftersom jag tycker resultatet blir bättre med torra kikärtor som grund så är planeringen här lite viktigare, så komihåg att lägga kikärtorna i blöt minst 2 timmar innan tillagning (gärna längre)

Step 2

Vi börjar med avokadosalsan som ska dra till sig lite, blanda avokadon med rödlök och limejuicen, vänd allt så du får en salsakonsistens, smaka av med salt och peppar.

Step 3

Använd sedan en mixer eller mixerstav för att göra biffarna, blanda ihop kikärtorna väl avrunna med rödbetor, koriander, persilja, vitlök, 1 - 2 msk Rapsolja, salt samt svartpeppar

Step 4

Mixa ordentligt till en smet, blir den torr slå i en gnutta vatten, smaka sedan av.

Step 5

Forma 10 st Biffar och värm en panna, slå i rikligt med olja och stek biffarna 3-4 minut/sida så du får en krispig yta.

Step 6

Lägg biffarna på lite hushållspapper och ställ i ugnen på varmhållning

Step 7

Fräs sedan paprikorna i lite olja så de får lite färg, blanda balsamicon med honungen och slå på paprikorna, ta bort rån värmen

Step 8

Lägg upp biffar, salsa och paprikorna snyggt servera en trevlig sallad till och njut av din middag.. smaklig måltid

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

”Citatet”
Korv är en gudomlig rätt, ty bara Gud vet vad det är i den.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: