Rödvinspenslad grillad karré med gorgonzola gratinerade grönsaker och en syrlig dragonsås
2013-06-02- Servings: 6
- Prep Time: 25m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 1:05 h
Related Recipes:
En läcker rätt med grillad karré som är saftig och smakrik, serverade med grönsaker gratinerade med gorgonzola som passar bra med köttet. Till det en sås som påminner lite om bearnaisesås , lite rostad potatis till passar bra och det receptet finns här.
Ingredients
- 6 st Karréskivor (gärna rapsgris)
- 2 dl Rött vin
- Svart peppar
- 2 Vitlöksklyftor (pressad)
- Salt
- 2 st Tomater (tärnad)
- 250 gr (i klyftor)
- 1/2 Gul lök (hackad)
- 200 gr Gorgonzola
- 20 ml Flytande honung
- 3 dl Creme Fraiche
- 15 ml Vittvinsvinäger
- 10 ml Dragon (hackad)
- 1 st Äggula
- 1 st Gul lök
Method
Step 1
Blanda rött vin med svartpeppar, vitlök & salt, lägg sedan köttet i marinaden
Step 2
Lägg sedan tomaterna, champinjonerna, hackade löken i en ugnsform, salta lite och ringla lite olivolja på smula sedan på gorgonzolan och ringla på honungen
Step 3
Ställ in formen i ugnen i ca 25 minuter på 200°, passa på att göra potatisen samtidigt.
Step 4
Tänd grillen och blanda ihop creme fraiche, vinäger, dragon och äggulan, smaka av med salt och lite peppar, värm den försiktigt utan att koka upp.
Step 5
Lägg köttet på grillen med den hela löken, pensla på vinet på köttet varje gång du vänder det. När det är klart klyfta löken och servera med alla tillbehör.