Rökt lax och räkpytt med sparris, rädisor och en syrlig romsås
2015-06-21- Servings: 5
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 50m
Related Recipes:
En läcker rätt med rökt lax och räkor som serveras i en härlig pytt med potatis och rödlök, till det serverar vi en läcker och enkel romsås som jag lyxade till med löjrom.
Ingredients
- 900 gr Potatis fast (tärna 1,5 X 1,5 cm )
- 200 gr Rökt lax (strimlad)
- 200 gr Räkor (skalade)
- 1 st Färsk Rödlök (skivad i halvmånar)
- 1 knippe (sparris) (delad i bitar)
- 1 knippe Rädisor (skivad)
- 3 dl Gräddfil
- 1/2 Citron (pressad)
- 1 Citron att servera till (skivad)
- 2 msk Rom (ishavsrom, löjrom eller någon annan favorit)
- Salt
- Svartpeppar
- Rapsolja
Method
Step 1
Sätt ugnen på 225°
Step 2
Lägg potatisen, rödlök och sparrisen på en plåt, slå på lite rapsolja och vänd allt ordentligt.
Step 3
Ställ plåten i ugnen i ca 30 minuter tills potatisen är klar
Step 4
Rör ner romen i creme fraichen, häll i den pressade citronen och smaka av med salt och lite svartpeppar.
Step 5
Blanda den rökta laxen med räkorna och rädisorna
Step 6
När potatisen är klar i ugnen ta ur den och salta och peppra, vänd i lax och räk blandningen.
Step 7
Lägg upp snyggt på ett fat och servera med citron och romsåsen.