Loader

Rökt lax och räkpytt med sparris, rädisor och en syrlig romsås

2015-06-21
  • Servings: 5
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 50m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

En läcker rätt med rökt lax och räkor som serveras i en härlig pytt med potatis och rödlök, till det serverar vi en läcker och enkel romsås som jag lyxade till med löjrom.

Ingredients

  • 900 gr Potatis fast (tärna 1,5 X 1,5 cm )
  • 200 gr Rökt lax (strimlad)
  • 200 gr Räkor (skalade)
  • 1 st Färsk Rödlök (skivad i halvmånar)
  • 1 knippe (sparris) (delad i bitar)
  • 1 knippe Rädisor (skivad)
  • 3 dl Gräddfil
  • 1/2 Citron (pressad)
  • 1 Citron att servera till (skivad)
  • 2 msk Rom (ishavsrom, löjrom eller någon annan favorit)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rapsolja

Method

Step 1

Sätt ugnen på 225°

Step 2

Lägg potatisen, rödlök och sparrisen på en plåt, slå på lite rapsolja och vänd allt ordentligt.

Step 3

Ställ plåten i ugnen i ca 30 minuter tills potatisen är klar

Step 4

Rör ner romen i creme fraichen, häll i den pressade citronen och smaka av med salt och lite svartpeppar.

Step 5

Blanda den rökta laxen med räkorna och rädisorna

Step 6

När potatisen är klar i ugnen ta ur den och salta och peppra, vänd i lax och räk blandningen.

Step 7

Lägg upp snyggt på ett fat och servera med citron och romsåsen.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients: ,

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Om jag skulle berätta för dig hur mycket jag suktat efter en sån här, så skulle jag inte få tid att äta upp den.
    -Douglas Adams
    %d bloggare gillar detta: