Rökt laxlindad torskfilé med vin och ajvarbrässerad potatis
2015-04-28- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 4
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
En lite festligare torskrätt för en helt vanlig vardagskväll som inte tar hela kvällen att göra, den här gör man klart på 20 minuter och sedan sköter rätten sig själv i ugnen i 40 minuter.
Jag serverade en enkel tomatsallad till som syns på bilderna 🙂
Ingredients
- 4 bitar Torskrygg
- 4 skivor Rökt lax
- 550 gr Potatis (delad i cm bitar)
- 1 st Grön paprika (strimlad)
- 3 dl Aijvar
- 1 dl Vitt vin
- Parmesanost (hyvlad)
- Svart peppar
- Salt
- Olivolja
Method
Step 1
Sätt ugnen på 200°
Step 2
Häll lite olivolja i botten på en större ugnsform, lägg i potatis och paprikan,
Step 3
Salta, peppra och häll på vittvin samt aijvar, vänd allt ordentligt och ställ in formen i ugnen
Step 4
Salta torsken och linda en skiva rökt lax runt, när formen med potatisen stått i ugnen i ca 10 minuter ta ut formen och lägg fisken på potatisen i formen, toppa fisken med parmesanosten.
Step 5
Ställ in formen i ugnen igen i ca 30 minuter, när potatisen är klar ta ur formen och häll några droppar olja på fiskarna och servera med något grönt på toppen och lite sallad... smaklig måltid