Rosmarinstekt kalventrecôte och färskostcreme med lime, parmesan & chili samt rostade grönsaker
2015-10-26- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 4
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 1:15 h
Related Recipes:
Hittade en härlig svensk kalventrecôte i butiken som vi steker med en kvist rosmarin och härligt smör som tar fram smaken, till detta serverar vi en riktigt Italien inspirerad färskostcreme samt rostade grönsaker som förgyller rätten.
Ingredients
- 4 st Kalventrecôte i skivor
- Smör
- 2 st Stora rosmarinkvistar
- Salt
- Vitpeppar
- 200 gr Philadelfiaost
- 50 gr Parmesan (riven)
- 1 st Lime
- 1/2 cm Chili (finhackad)
- 1/2 st Blomkålshuvud (i buketter)
- 400 gr Små potatisar (delade i hälften)
- 1 st Röd paprika (bitar)
- 150 gr Champinjoner (delade)
- Rapsolja
Method
Step 1
Sätt ugnen på 200° lägg upp grönsakerna på en plåt med lite rapsolja och ställ in allt i ugnen i ca 30 minuter till allt fått fin färg
Step 2
Lägg upp philadelfiaosten i en bunke, pressa i juicen från limen ha i chili, parmesan och lite salt, vispa allt riktigt ordentligt så du får i luft och det blir lite fluffigt
Step 3
Stek Entrecôten i smör och en rosmarinkvist, ös smör över köttet då och då tills du fått den stekgrad du vill ha, låt den vila lite innan den serveras med grönsakerna och den härliga ostcremen samt en liten rosmarinkvist på toppen