Loader

Rostad potatissallad i krämig hovmästarsås till gravad laxen

2014-09-08
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 50m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

Här är ett förslag på tillbehör till din gravade lax som gör att det blir lite annorlunda och fungerar perfekt som huvud rätt, receptet på gravad lax hittar du här  väldigt enkelt och gott.

Ingredients

  • 1 kg Potatis (i cm stora bitar)
  • 2 st Rödlökar (klyftade)
  • 3 st Tomater (tärnad)
  • 2 st Paprikor (i bitar som potatisen)
  • 0,5 dl Senap
  • 1/2 msk Socker
  • 1 msk Vittvinsvinäger
  • 2 dl Rapsolja
  • 1 näve dill (hackad)
  • Salt
  • Vitpeppar

Method

Step 1

Sätt ugnen på 220°

Step 2

Lägg potatisen och löken på en plåt med lite olja, ställ i ugnen i ca 25 - 30 minuter och potatisen är klar. När potatisen är klar låt den svalna lite i ca 10 minuter

Step 3

Blanda senapen med vinäger och socker, rör ordentligt i oljan i en tunn tunn stråle. Avsluta med att blanda i dill och smaka av med salt och peppar.

Step 4

Blanda sedan såsen med tomaterna och paprikan, vänd i potatisen med löken och låt det sedan dra i några minuter.

Step 5

Servera potatissalladen med gravad lax snyggt upplagt

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    En av de fina sakerna med livet är att vi regelbundet måste avbryta det vi sysslar med och koncentrera oss på att äta.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: