Rostad potatissallad i krämig hovmästarsås till gravad laxen
2014-09-08- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 50m
Related Recipes:
Här är ett förslag på tillbehör till din gravade lax som gör att det blir lite annorlunda och fungerar perfekt som huvud rätt, receptet på gravad lax hittar du här väldigt enkelt och gott.
Ingredients
- 1 kg Potatis (i cm stora bitar)
- 2 st Rödlökar (klyftade)
- 3 st Tomater (tärnad)
- 2 st Paprikor (i bitar som potatisen)
- 0,5 dl Senap
- 1/2 msk Socker
- 1 msk Vittvinsvinäger
- 2 dl Rapsolja
- 1 näve dill (hackad)
- Salt
- Vitpeppar
Method
Step 1
Sätt ugnen på 220°
Step 2
Lägg potatisen och löken på en plåt med lite olja, ställ i ugnen i ca 25 - 30 minuter och potatisen är klar. När potatisen är klar låt den svalna lite i ca 10 minuter
Step 3
Blanda senapen med vinäger och socker, rör ordentligt i oljan i en tunn tunn stråle. Avsluta med att blanda i dill och smaka av med salt och peppar.
Step 4
Blanda sedan såsen med tomaterna och paprikan, vänd i potatisen med löken och låt det sedan dra i några minuter.
Step 5
Servera potatissalladen med gravad lax snyggt upplagt