Loader

Rostasfilé med en krämig pepparsås och parmesanrostad potatishalvor

2013-05-03
  • Servings: 4 -5 st
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 45m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Behöver en festmiddag vara krånglig och ta lång tid att göra? Absolut inte här är en riktig festmåltid som varken är krånglig eller tar långtid, en härlig rostasfilé som anses vara det möraste köttet efter oxfilé får vara den lyxigaste biten.

Till den serverar vi en läcker sås med peppar och grönsaker i samt potatis som gratineras med parmesan ost, hur enkelt och smarrigt som helst och som man till och med fixar en fredagskväll med lite tid kvar innan man somnar i soffan.

Ingredients

  • 1 st Rostasfilé (dela rostasen i 4-5 jämna skivor)
  • 3 st Morötter (tunt skivade)
  • 1 dl Purjolök (finstrimlad)
  • 2 dl grädde
  • 1/2 msk Pepparmix
  • 800 gr Potatisar av mindre sort (delade i halvor längs med)
  • 30 ml Rapsolja
  • 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
  • 1 dl Riven parmesan
  • Salt
  • Svartpeppar

Method

Step 1

Sätt ugnen på 225° blanda sedan oljan med vitlök, salt och svartpeppar, lägg potatisen i en ugnsform och pensla på oljan.

Step 2

Strö över parmesanen och ställ in formen i ugnen

Step 3

Krydda rostas bitarna med salt och peppar och stek en fin yta på bägge sidorna, ställ in dem i ugnen sedan i ca 10 minuter (för medium)

Step 4

När du tagit ur köttet ur pannan lägg direkt i morötter och purjolöken, när de fått färg häll på grädde och pepparmixen och låt det koka ihop i någon minut.

Step 5

Smaka av såsen med salt och eventuellt lite peppar

Step 6

Ta ut köttet och låt det vila i några minuter, ta ut potatisen när den fått fin färg och är klar

Step 7

Servera sedan festmåltiden lite trevligt upplagt och med något gott att dricka till

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

”Citatet”
Efter en god middag kan man klara allt, till och med sin familj.
-Oscar Wilde
%d bloggare gillar detta: