Rostasfilé med en krämig pepparsås och parmesanrostad potatishalvor
2013-05-03- Servings: 4 -5 st
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 45m
Related Recipes:
Behöver en festmiddag vara krånglig och ta lång tid att göra? Absolut inte här är en riktig festmåltid som varken är krånglig eller tar långtid, en härlig rostasfilé som anses vara det möraste köttet efter oxfilé får vara den lyxigaste biten.
Till den serverar vi en läcker sås med peppar och grönsaker i samt potatis som gratineras med parmesan ost, hur enkelt och smarrigt som helst och som man till och med fixar en fredagskväll med lite tid kvar innan man somnar i soffan.
Ingredients
- 1 st Rostasfilé (dela rostasen i 4-5 jämna skivor)
- 3 st Morötter (tunt skivade)
- 1 dl Purjolök (finstrimlad)
- 2 dl grädde
- 1/2 msk Pepparmix
- 800 gr Potatisar av mindre sort (delade i halvor längs med)
- 30 ml Rapsolja
- 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
- 1 dl Riven parmesan
- Salt
- Svartpeppar
Method
Step 1
Sätt ugnen på 225° blanda sedan oljan med vitlök, salt och svartpeppar, lägg potatisen i en ugnsform och pensla på oljan.
Step 2
Strö över parmesanen och ställ in formen i ugnen
Step 3
Krydda rostas bitarna med salt och peppar och stek en fin yta på bägge sidorna, ställ in dem i ugnen sedan i ca 10 minuter (för medium)
Step 4
När du tagit ur köttet ur pannan lägg direkt i morötter och purjolöken, när de fått färg häll på grädde och pepparmixen och låt det koka ihop i någon minut.
Step 5
Smaka av såsen med salt och eventuellt lite peppar
Step 6
Ta ut köttet och låt det vila i några minuter, ta ut potatisen när den fått fin färg och är klar
Step 7
Servera sedan festmåltiden lite trevligt upplagt och med något gott att dricka till