Rostbiff med sparris på grillen serverad med ett basilika och tomatbulgur samt lime -honungssmör
2015-03-28- Cuisine: Internationell
- Course: Grill
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
En smarrig och enkel grillrätt med rostbiff i cm tjocka skivor som får bli klar ovan glöden med läcker grön sparris, till det serverar vi en bulgur som smaksätts med tomat och ett smält smör med lime och honung.
Ingredients
- 1 kg Rostbiff (cm tjocks skivor)
- 1 dl Chili sauce
- 2 msk Balsamvinäger
- 1 tsk Liquid smoke
- 2 knippe Grön sparris (ta ev bort den bleka roten)
- 100 gr Smör
- 1 msk Honung
- 1 msk Lime
- 4 dl Bulgur
- 2 st Tomater (hackade)
- 1 st gul lök (hackad)
- 1 st Vitlök solo
- 0,5 dl Tomatpuré
- 1 dl Vatten
- 1 dl Färsk basilika (hackad)
- Salt
- Svart peppar
- Olivolja
- Flingsalt
Method
Step 1
Börja med att koka bulguren efter anvisningarna på paketet, tänd grillen så du får fin glöd 🙂
Step 2
Värm en kastrull med lite olivolja, lägg i gul och vitlöken som ska bli lite mjuk, lägg sedan i tomat, tomatpurén och vatten
Step 3
Låt det koka upp och puttra i någon minut, ta av värmen och lägg i basilikan, blanda röran med bulguren när den är klar och håll det varmt under ett lock.
Step 4
Smält smöret med honung och lime samt lite salt
Step 5
Blanda Chili sauce, balsamvinäger, liquid smoke i stor skål och smaka av med salt och svartpeppar
Step 6
Lägg rostbiffen i bunken och massera in marinaden i köttet
Step 7
Dags att grilla på en härlig glödbädd, börja med sparrisen som fort får färg som du sedan lägger på indirekt värme,
Step 8
Grilla sedan rostbiffen, lägg upp sparrisen i en form och slå på smöret och lite flingsalt, servera sedan allt tillsammans med bulguren garnerad med lite basilika.