Loader

Rostbiff med sparris på grillen serverad med ett basilika och tomatbulgur samt lime -honungssmör

2015-03-28
  • Servings: 6
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 60m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

En smarrig och enkel grillrätt med rostbiff i cm tjocka skivor som får bli klar ovan glöden med läcker grön sparris, till det serverar vi en bulgur som smaksätts med tomat och ett smält smör med lime och honung.

Ingredients

  • 1 kg Rostbiff (cm tjocks skivor)
  • 1 dl Chili sauce
  • 2 msk Balsamvinäger
  • 1 tsk Liquid smoke
  • 2 knippe Grön sparris (ta ev bort den bleka roten)
  • 100 gr Smör
  • 1 msk Honung
  • 1 msk Lime
  • 4 dl Bulgur
  • 2 st Tomater (hackade)
  • 1 st gul lök (hackad)
  • 1 st Vitlök solo
  • 0,5 dl Tomatpuré
  • 1 dl Vatten
  • 1 dl Färsk basilika (hackad)
  • Salt
  • Svart peppar
  • Olivolja
  • Flingsalt

Method

Step 1

Börja med att koka bulguren efter anvisningarna på paketet, tänd grillen så du får fin glöd 🙂

Step 2

Värm en kastrull med lite olivolja, lägg i gul och vitlöken som ska bli lite mjuk, lägg sedan i tomat, tomatpurén och vatten

Step 3

Låt det koka upp och puttra i någon minut, ta av värmen och lägg i basilikan, blanda röran med bulguren när den är klar och håll det varmt under ett lock.

Step 4

Smält smöret med honung och lime samt lite salt

Step 5

Blanda Chili sauce, balsamvinäger, liquid smoke i stor skål och smaka av med salt och svartpeppar

Step 6

Lägg rostbiffen i bunken och massera in marinaden i köttet

Step 7

Dags att grilla på en härlig glödbädd, börja med sparrisen som fort får färg som du sedan lägger på indirekt värme,

Step 8

Grilla sedan rostbiffen, lägg upp sparrisen i en form och slå på smöret och lite flingsalt, servera sedan allt tillsammans med bulguren garnerad med lite basilika.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
    -Ernst Kirchsteiger
    %d bloggare gillar detta: