Loader

Salami och fårostfylld oxrullad med vinsky och rostad potatissallad med granatäpple

2012-05-04
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 60m
  • Ready In: 1:20 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Då fortsätter vi på fredagstemat lättare men finare rätter som man kan göra lite lagom trött en eftermiddag/kväll, idag så är det en klassisk rullad som får puttra en go stund i min gjutgärnsgryta sköttandes sig själv. Till den serverar jag en potatis och sallad i ett så slipper jag undan några moment till, granatäpplena var ett önskemål i familjen som jag såg till att förverkliga till saladen.

Salami och fårostfylld oxrullad med vinsky

– 6st skivor lövbiff av typ svenskt ytterlår
– 1/2 Gul lök i klyftor
– 6st skivor av godare italiensk salami
– ca 80gram Fårost typ feta i 6st bitar
– 2dl Rött vin
-ca 4dl  Vatten
– Dragon
– 10st Coktailtomater
– Salt
– Svart peppar
– 3st Vitlöksklyftor skivade
– Olja

1. Lägg en lövbiff på skärbrädan och lägg sedan på en skiva salami och en bit fårost.
2. Rulla ihop den som en rulad sedan och gör lika med alla
3. Stek alla rulladerna i stekpanna salta och peppra ordentligt, samtidigt fräser du gula löken som är kvar med vitlöken i en kastrull eller ännu hellre i en gjutjärnspannan
4. Lägg sedan dom stekta rulladerna i pannan med löken gärna tätt ihop, häll lite vatten i pannan och koka upp och slå i grytan
5. Slå på vinet och täck sedan köttet precis med vatten, lägg i dragon och cocktailtomaterna.
6. Låt koka upp och sedan slå av och låt det puttra i minst 45 minuter med lock
7. Smaka av och servera köttet med lök och tomaten på samt skyn bredvid

Rostad potatissallad med granatäpple

– 600gram Potatis i bitar
– 200gram Salladsmix
– 1st Granat äpple bara kärnorna
– Salt
– Olivolja

1. Lägg potatisen på en plåt med lite olja rosta dom i ugnen på 225° i ca 25 minuter
2. Ta ut potatisen häll olja på och salta den lite, lägg salladen på och vänd ordentligt så att salladen blir ljummen.
3. Lägg upp och strö granatäpplekärnor på.. servera och ät

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

“Citatet”
Uppfinningen av en ny rätt gör mer för mänsklighetens lycka, än upptäckten av en ny stjärna.
-Jean Anthelme Brillat-Savarin
%d bloggare gillar detta: