Loader

Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

2017-07-26
  • Servings: 5
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 40m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

Ett trevligt tillbehör till det du serverar från grillen oavsett om det är fisk, kött, fågel, vegetariskt eller som jag här en smakrik korv, salladen är lätt dressad med en enkel vinägrett som får tomater och potatis vara huvudpersonerna.

Ingredients

  • 500 gr Färskpotatis (klyftor)
  • 300 gr Blandade småtomater (delade)
  • 1 st Rödlök (hackad)
  • 100 gr Sockerärtor
  • 1/2 Galia melon (skalad, utan kärnor & i tärningar)
  • 1 dl Rapsolja
  • 1 msk Vitvinsvinäger
  • Salt
  • Svartpeppar

Method

Step 1

Värm up ugnen till 200° och rosta potatisen i ca 30 minuter

Step 2

Ta fram en större bunke och häll i oljan och vinägern, smaka av med salt och peppar.

Step 3

Lägg i samtliga grönsaker förutom potatisen som är i ugnen, vänd försiktigt allt så att allt blandar sig väl.

Step 4

Ta ur potatisen och salta den, lägg sedan i den i bunken med grönsakerna och vänd försiktigt.

Step 5

Smaka av, lägg upp snyggt och servera till ditt grillade

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Man kan inte få en sufflé att resa sig två gånger.
    -Alice Roosevelt Longworth
    %d bloggare gillar detta: