Salma sashimi med sojadressing och pepparrotskräm
2013-04-22- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 50m
Related Recipes:
SALMA anses av många kända kockar vara den bästa laxen i världen, från det att laxen simmar i havet tills den är färdigpaketerad tar det högst 4 timmar detta ger SALMA-laxen en unik, superfärsk kvalitet och god smak.
Sashimi är rå fisk som på japansk sätt skivas tunt och äts med ett gott tillbehör, blandas lätt ihop med sushi som är den råa fisken i paket ofta med ris.
Jag serverar salma laxen med en smakrik sojadressing, och en kräm med svensk touch med pepparrot.
Ingredients
- Ca 500 - 600 gr Salma lax (tunt tunt skivad)
- 15 ml Dijon
- 15 ml Honung
- 45 ml Japansk soya
- 15 ml Vinäger
- 5 ml Sesamolja
- 20 gr Gari inlagd ingefära (fint hackad)
- 30 gr Pepparrot (färskriven på minsta)
- 2 dl Yoghurt
- Salt
- Gröna ärtskott
Method
Step 1
Börja med att blanda dijon, honung, soya, vinäger och sesamolja i en kastrull, koka ihop allt tills du har ca halva mängden kvar. Låt det svalna lite och sedan har du sojadressingen
Step 2
Blanda ihop garin väl utkramad med yoghurten och pepparroten, smaka av med salt
Step 3
Lägg sedan upp ca 80 - 100 gr salma lax med topparna från gröna ärtskotten, en klick av pepparrotskrämen och avsluta med att droppa sojadressingen på laxen och på tallriken.