Salvia och vitt vinsmarinerad fläskkotlett med lökrostad färskpotatis, aprikoser, parmesan och färsk tomat
2016-06-30- Cuisine: Medelhavet
- Course: Glutenfri, Grill, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 4
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Undviker du grillen ibland för att du tycker att det tar för lång tid? med detta recept och max 60 minuter så har du gott om tid att laga en riktigt trevlig middag på kolgrillen.
Här kommer ett recept med lite annorlunda marinad där vi använder vitt vin som bas till en härlig fläskkotlett med ben, till det rostar vi färskpotatis med lök, grillar aprikoser samt gör en läcker tomat och parmesansalsa.
Ingredients
- 4 st Fläskkotletter med ben
- 1,5 dl Vitt vin
- 1 ,2 tsk Tomatpuré
- 2 tsk Salvia (hackad)
- 1 tsk Honung
- Olivolja (av bra kvalite)
- 500 gr Färskpotatis (dela stora potatisar)
- 100 gr Färsk rödlök (dela i klyftor med lite blast)
- Rapsolja
- 4 st Aprikoser (Delade och utan kärna)
- 2 st Tomater (tärnade)
- 90 gr Parmesanost (grovriven)
- Salt
- Svart peppar
Method
Step 1
Sätt ugnen på 220° och tänd grillen
Step 2
Blanda till marinaden i en bunke genom att ha i vitt vin, tomatpuré, honung, salvia och en skvätt olivolja, smaka av med salt och svart peppar.
Step 3
Vänd i fläskkotletterna och låt de stå lite.
Step 4
Lägg potatisen med rödlöken i en ugnsform, häll på lite rapsolja, salt och vänd försiktigt, ställ in i ugnen.
Step 5
Blanda parmesanosten med tomaten samt ca 1 msk olivolja och smaka av med salt, vänd ordentligt så det blir salsa konsistens av det.
Step 6
Lägg kottletterna på glöden och vänd och pensla med marinad tills det är genom grillat, grilla sedan aprikoserna som ska få färg och bli lite lösa.
Step 7
Ta ut potatisen ur ugnen när den fått färg och servera snyggt med kotletter, aprikoser och salsan, garnera gärna med några salvia blad.