Sandwich med etrecôte på romansallad, vitlökskräm och smörstekta champinjoner
2015-03-06- Cuisine: Internationell
- Course: Huvudrätt, Sallad
- Skill Level: Medel
- Servings: 4
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 50m
Related Recipes:
En läcker sandwich är något som har försvunnit lite i våra moderna rätter, men här är en variant som passar perfekt med ett gott glas vin och lite levande ljus. Här serverar vi en härlig entrecôte på en bädd av romansallad och en krämig vitlökssås på en ciabatta, på allt lägger vi smörstekta champinjoner, parmesanost och två tomatskivor.
Termen ”sandwich” anses härstamma från John Montagu, 4:e earlen av Sandwich i Storbritannien, han ska ha beställt kött stoppat mellan två bitar bröd som sedan andra ska ha börjat beställa ”samma som Sandwich”.
Ingredients
- 4 st Ciabatta (delade)
- 4 st skivor Entrecôte
- 1 st Romansallad (strimlad)
- 3 dl Yoghurt
- 1 st Vitlök solo
- 2 kr Basilika
- 1/2 msk Flytande honung
- 150 gr Champinjoner (tunt skivade)
- 3 st Salladslökar (skivad)
- 2 st Tomater (skivade)
- 50 gr Parmesanost
Method
Step 1
Lägg yoghurten i en bunke och pressa i vitlöken, blanda sedan i basilikan och honung, smaka av med salt samt svartpeppar och låt dra en liten stund
Step 2
Värm en stekpanna med lite smör i, när smöret fått lite färg lägg i champinjonerna och stek dem tills de fått en gyllenbrun färg, avsluta med att vända i salladslöken. Håll champinjonerna varma tills det är dags att montera (köksspråk för att lägga ihop) sandwichen
Step 3
Stek sedan Entrecôten i lite smör och krydda med lite salt och peppar, stek dem så som du gillar rare, medium eller genomstekt.
Step 4
Håll köttet varmt medan du avslutar med att rosta ciabattan på bägge sidorna
Step 5
Dags att montera sandwichen, lägg ciabatta botten på varsin tallrik, dela upp salladen på brödet, lägg på vitlökskrämen, skiva entrecôten som du lägger på salladen, sedan lägger du på champinjonerna, tomatskivor och hyvlar på parmesanosten, avsluta med att lägga ciabatta toppen på sidan och servera