Scones
2012-09-23- Yield: 4 kakor
- Servings: 16
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 30m
Related Recipes:
Härligt nybakade scones passar perfekt på morgonen eller till en äkta engelsk high afternoon tea med grädde och marmelad, eller varför inte till soppan för det här är det snabba brödet när man inte vill vänta på att det jäser.
Ingredients
- 8 dl Vetemjöl
- 1/2 tsk Salt
- 5 tsk bakpulver
- 1 dl Olja ej oliv
- 4 dl Mjölk
Method
Step 1
Blanda alla torra ingredienser först
Step 2
Häll i oljan och finfördela den med fingertopparna
Step 3
Häll i mjölken och rör snabbt ihop den, jobbar man för länge blir den seg
Step 4
Degen ska vara liet kletig, dela upp den i fyra delar på ett bakplåtspapper på en bakplåt
Step 5
Blöt handen med kallt vatten och forma kakorna
Step 6
Blöt en kniv eller degspatel och dela varje kaka i 4 delar
Step 7
Grädda i ugnen på 250 i ca 12 minuter, känn med en sticka som inte ska vara degig när man tar ut den
Step 8
Vill man kan man lägga lite roliga saker i brödet, jag använde tex russin i mina är det till kvällen kan man ha i lite saffran
posted by Anna on 2 juli, 2018
Jätte gott!