Loader

Scones

2012-09-23
  • Yield: 4 kakor
  • Servings: 16
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 15m
  • Ready In: 30m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Härligt nybakade scones passar perfekt på morgonen eller till en äkta engelsk high afternoon tea med grädde och marmelad, eller varför inte till soppan för det här är det snabba brödet när man inte vill vänta på att det jäser.

Ingredients

  • 8 dl Vetemjöl
  • 1/2 tsk Salt
  • 5 tsk bakpulver
  • 1 dl Olja ej oliv
  • 4 dl Mjölk

Method

Step 1

Blanda alla torra ingredienser först

Step 2

Häll i oljan och finfördela den med fingertopparna

Step 3

Häll i mjölken och rör snabbt ihop den, jobbar man för länge blir den seg

Step 4

Degen ska vara liet kletig, dela upp den i fyra delar på ett bakplåtspapper på en bakplåt

Step 5

Blöt handen med kallt vatten och forma kakorna

Step 6

Blöt en kniv eller degspatel och dela varje kaka i 4 delar

Step 7

Grädda i ugnen på 250 i ca 12 minuter, känn med en sticka som inte ska vara degig när man tar ut den

Step 8

Vill man kan man lägga lite roliga saker i brödet, jag använde tex russin i mina är det till kvällen kan man ha i lite saffran

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:

    Comment (1)

    1. posted by Anna on 2 juli, 2018

      Jätte gott!

        Svara

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Andra lever för att äta, jag äter för att leva.
    -Sokrates
    %d bloggare gillar detta: