Sesambakat kycklinglår med bön & majssalsa, äppelyoghurt och bönpasta
2015-05-27- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Idag ville min dotter laga middagen vilket var perfekt då det gav mig tid att klippa gräset, råvaror till speghetti och köttfärssås skulle inhandlas men då dottern tydligen är lik mig så vart det ändrade planer när hon såg en grillad kyckling.
Resultatet vart istället en läcker sesammarinerad lårklubba med en bön och majssalsa som toppas med en yoghurt som smaksatts med basilika och rivet äpple, tänk vad läckert det kan bli med lite ny inspiration i butiken och en nyfiken dotter.
Ingredients
- 12 st Kycklinglår med ben
- 0,5 dl Rapsolja
- 0,5 dl Soja
- 0,5 dl Vatten
- 0,5 dl Oskalade sesamfrön
- 165 gr Majs
- 165 gr Garbanzobönor (kokta)
- 165 gr Svarta bönor (kokta)
- 1 st Tomat (tärnad)
- 2 st Salladslökar (skivad)
- 1 st Vitlöksklyfta
- 1 msk Olivolja
- 3 dl Yoghurt
- 1 st Äpple (rivet)
- 15 blad Basilika (strimlad)
- Salt
- Svartpeppar
- Bönpasta
Method
Step 1
Sätt ugnen på 190° sätt på vatten till bönpastan
Step 2
Ta fram en stor bunke och blanda rapsolja, vatten, soja, sesamfröna och lite svartpeppar, lägg i kycklinglåren och vänd dem ordentligt.
Step 3
Lägg kycklingen på en plåt med skinnsidan upp och ställ i ugnen i 45 minuter
Step 4
Blanda bönorna med majsen, salladslöken, tomat och pressa i vitlöken, blanda i olivoljan, salta och vänd allt ordentligt.. smaka av
Step 5
Blanda yoghurten med äpple och basilikan, smaka av med salt
Step 6
Lägg i pastan när det återstår ca 10 minuter på kycklingen
Step 7
När kycklingen är klar så är det bara att lägga upp allt snyggt och njuta av en riktigt god vardagsmiddag...