Sesamstekt aubergine med fetabakad tomat, rostade grönsaker och senaps yoghurt
2013-12-23- Cuisine: Medelhavet
- Course: Huvudrätt, Vegetarisk
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Läckert sprödstekt aubergine som serveras med en griljerad tomat med fetaost, samt sedan rostad potatis med grönsaker och en härlig yoghurt som smaksats med senap, basilika och honung.
Ingredients
Sätt ugnen på 220° och lägg potatis och morötter på plåt, ställ plåten i ugnen i 25 minuter, ta ut plåten och lägg på sockerärtor, paprika, vitlök och slå på lite rapsolja, salta och vänd försiktigt och ställ in plåten i 10 - 15 minuter till Dela tomaterna och gröp ur dem, hacka tomatköttet och blanda det med purjolök samt fetaosten, lägg tillbaka blandningen i tomaterna, ställ in i ugnen under potatisen, när potatisen är klar ge tomaterna lite färg genom att flytta upp tomaterna och sätta på grillen i några minuter. Blanda yoghurten med senapen, basilikan och flytande honung, smaka av med salt och svartpeppar. Vispa ägget med lite salt, slå upp mjölet i en bunke och blanda sesamfrö, ströbröd och all krydda i en bunke. Panera sedan auberginen i mjölet, ägget och sist sesamblandningen, stek sedan i rätt rikligt med rapsolja tills de får fin färg. Servera sedan allt tillsammansMethod
Step 1
Step 2
Step 3
Step 4
Step 5
Step 6