Loader

Sesamstekt aubergine med fetabakad tomat, rostade grönsaker och senaps yoghurt

2013-12-23
  • Servings: 6
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 60m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

Läckert sprödstekt aubergine som serveras med en griljerad tomat med fetaost, samt sedan rostad potatis med grönsaker och en härlig yoghurt som smaksats med senap, basilika och honung.

Ingredients

  • 3 st Mindre auberginer (skivade i halv cm tjocka skivor)
  • 3 dl Sesamfrön
  • 3 dl Ströbröd
  • 0,5 dl Allkrydda
  • 2 dl Vetemjöl
  • 800 gr Potatis (delad i bitar)
  • 200 gr morötter (skalade och delade)
  • 150 gr Sockerärtor
  • 1 st Spetspaprika
  • 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
  • Rapsolja
  • Salt
  • Svart peppar
  • 3 st Tomater
  • 50 gr Fetaost (smulad)
  • 0,5 dl Purjolök (hackad)
  • 3 dl Yoghurt
  • 0,5 dl Senap vanlig
  • 15 ml Flytande honung
  • 8 Basilika blad (strimlade)

Method

Step 1

Sätt ugnen på 220° och lägg potatis och morötter på plåt, ställ plåten i ugnen i 25 minuter, ta ut plåten och lägg på sockerärtor, paprika, vitlök och slå på lite rapsolja, salta och vänd försiktigt och ställ in plåten i 10 - 15 minuter till

Step 2

Dela tomaterna och gröp ur dem, hacka tomatköttet och blanda det med purjolök samt fetaosten, lägg tillbaka blandningen i tomaterna, ställ in i ugnen under potatisen, när potatisen är klar ge tomaterna lite färg genom att flytta upp tomaterna och sätta på grillen i några minuter.

Step 3

Blanda yoghurten med senapen, basilikan och flytande honung, smaka av med salt och svartpeppar.

Step 4

Vispa ägget med lite salt, slå upp mjölet i en bunke och blanda sesamfrö, ströbröd och all krydda i en bunke.

Step 5

Panera sedan auberginen i mjölet, ägget och sist sesamblandningen, stek sedan i rätt rikligt med rapsolja tills de får fin färg.

Step 6

Servera sedan allt tillsammans

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Ibland tycker man att det är synd att man inte har bröd hemma för då kunde man ha gjort en leverpastejmacka om man haft leverpastej.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: