Loader

Skink och grönsaksfräst pastapanna

2012-12-10
  • Yield: 6
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 15m
  • Ready In: 25m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Jag tycker att det doftar så fantastiskt gott när man steker rökt skinka, när jag sedan lägger i löken och låter den steka med lite och sedan har i resten av grönsakerna blir det riktigt bra.

Idag så blandade jag med kokt pasta med grönsakerna och skinkan, och jag fick en trevlig pasta panna av det hala som är snabb och enkel.

Ingredients

  • 200 gr Rökt skinka (strimlad)
  • 1 st Gul lök (klyftad)
  • 3 st Tomater (klyftad)
  • 1 st Grön paprika (strimlad)
  • 1 st Gul paprika (strimlad)
  • Vitlökspulver
  • Salladskrydda
  • Salt
  • Svart peppare
  • Rapsolja
  • 2/3 pkt Pasta

Method

Step 1

Koka pasta och häll av vattnet strax innan den är klar, häll lite olja på den och salta.

Step 2

Under tiden börja med att steka skinkan lite hårt i en pannan utan fett, när den fått färg lägg i löken med lite olja och låt löken mjukna lite.

Step 3

Lägg sedan i paprikan och löken som får steka med lite, krydda med vitlökspulver och salladskrydda

Step 4

När tomaten börjat mjukna blandar man i pastan tillsammans med lite olja, svart peppar och salt

Step 5

Smaka av allt och servera..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    De som föräter sig eller dricker sig fulla, har förstånd varken på att dricka eller äta.
    -Jean Anthelme Brillat-Savarin
    %d bloggare gillar detta: