Loader

Skinkstek på Italienska med vin och tomatbrässerad potatis

2014-02-23
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 50m
  • Ready In: 1:10 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

En härlig svensk skinkstek som görs i ugnen med allt i ett vilket gör middagen till en enkel sak, tomat, vitlök, vin och potatis tillsammans ger smakerna härligt sydlänska och Italienska.

Ingredients

  • 1 kg Skinkstek
  • 1 kg Potatis (Skivad i 1/2 cm tjocka)
  • 400 gr Krossade tomater
  • 200 gr Champinjoner
  • 200 gr Chorizo (skivad 1cm tjocka)
  • 1,5 dl Vitt vin
  • 3 Vitlöksklyftor (pressade)
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Rapsolja
  • 50 gr minst parmesanost (hyvlad)
  • Färsk Basilika
  • 1,5 dl Vatten

Method

Step 1

Sätt ugnen på 180°

Step 2

Peppra och salta skinksteken ordentligt och gnid in kryddorna lite, stek sedan den runt om så den får fin färg.

Step 3

Lägg potatisen i botten på en ugnsform med lite rapsolja, sprid ut potatisen jämnt salta och peppra.

Step 4

Lägg på champinjonerna hela, chorizon och sprid ut vitlöken, häll på de krossade tomaterna och vinet.

Step 5

Lägg på steken i ugnsformen och häll 1 dl vatten i pannan, låt det koka ur lite smak och häll det på steken.

Step 6

Ställ in formen i ugnen i ca 45 - 50 tills steken når 70° och potatisen är mjuk

Step 7

Ta ur formen och låt steken vila i 5-10 minuter innan du skivar upp den, lägg den sedan på potatisen igen och strö rikligt med parmesan och basilkablad över allt..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Konversation är den största naturliga fienden till god mat och gott vin.
    -Alfred Hitchkock
    %d bloggare gillar detta: