Skinkstek på Italienska med vin och tomatbrässerad potatis
2014-02-23- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 50m
- Ready In: 1:10 h
Related Recipes:
En härlig svensk skinkstek som görs i ugnen med allt i ett vilket gör middagen till en enkel sak, tomat, vitlök, vin och potatis tillsammans ger smakerna härligt sydlänska och Italienska.
Ingredients
- 1 kg Skinkstek
- 1 kg Potatis (Skivad i 1/2 cm tjocka)
- 400 gr Krossade tomater
- 200 gr Champinjoner
- 200 gr Chorizo (skivad 1cm tjocka)
- 1,5 dl Vitt vin
- 3 Vitlöksklyftor (pressade)
- Svartpeppar
- Salt
- Rapsolja
- 50 gr minst parmesanost (hyvlad)
- Färsk Basilika
- 1,5 dl Vatten
Method
Step 1
Sätt ugnen på 180°
Step 2
Peppra och salta skinksteken ordentligt och gnid in kryddorna lite, stek sedan den runt om så den får fin färg.
Step 3
Lägg potatisen i botten på en ugnsform med lite rapsolja, sprid ut potatisen jämnt salta och peppra.
Step 4
Lägg på champinjonerna hela, chorizon och sprid ut vitlöken, häll på de krossade tomaterna och vinet.
Step 5
Lägg på steken i ugnsformen och häll 1 dl vatten i pannan, låt det koka ur lite smak och häll det på steken.
Step 6
Ställ in formen i ugnen i ca 45 - 50 tills steken når 70° och potatisen är mjuk
Step 7
Ta ur formen och låt steken vila i 5-10 minuter innan du skivar upp den, lägg den sedan på potatisen igen och strö rikligt med parmesan och basilkablad över allt..