Slät indisk curry och grönsakssoppa med yoghurt
2013-11-24- Cuisine: Asiatiskt
- Course: Glutenfri, Huvudrätt, Vegetarisk
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 60m
- Ready In: 1:20 h
Related Recipes:
Idag så lagar vi en hetare indisk curry och grönsaksoppa som är vegetarisk, man kan välja att göra den så het som man önskar genom att ha i mer eller mindre chili. Vi gör även ett Indiskt Nannbröd till som du hittar recptet till här, samt ställer fram en skål yoghurt till för att lugna hettan i soppan.
Ingredients
- 3 dm Purjolök (strimlad tjockt, finstrimla lite till garnering)
- 4 st Morötter (skalade i bitar riv en halv till garnering)
- 3 st Paprikor i olika färger (delade)
- 1 st Citrongräs (bankad med knivens baksida för att få ut saften och sedan hackad)
- 1 st Solo vitlök (tärnad)
- 1 cm Röd chili
- 1 dl Riven kokos
- 1 liter smakrik grönsaksbuljong
- 1/2 st Lime
- 1 - 2 tsk Curry pasta
- 15 ml Muskavado socker
- 10 ml Kanel
- 10 ml Koriander torkad
- 10 ml Ingefära torkad
- Salt
- Olja
- 0,5 l Vatten
- Yoghurt som tillbehör
Method
Step 1
Börja med att fräsa grönsakerna och citron gräset ordentligt i varm olja
Step 2
När grönsakerna mjuknat lite, lägg i kokos och curry, sockret och fräs lite till
Step 3
Slå på buljongen och låt det koka upp och lägg i alla kryddor och låt det puttra tills grönsakerna är riktigt mjuka.
Step 4
Mixa allt ordentligt och häll allt genom en sil i en ny kastrull
Step 5
Slå på vattnet och pressa juicen ur limen, låt det koka upp och smaka av med salt och eventuellt med curry
Step 6
Servera med Nannbröd, yoghurt samt de rivna morötterna och strimlade purjon till