Loader

Småländsk pytt i panna med äppel och smörfrästa rödbetor

2017-02-22
  • Servings: 5
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 50m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Vi tar klassiska småländska isterband som vi steker tillsammans med potatis, morötter och lite lök till en läcker pytt, till det steker vi vi äpplen och rödbetor i lite smör.

Detta ger en läcker och smakrik rätt när smaken från isterbanden fräser med potatis och morötter, när vi sedan serverar det tillsammans med rödbetorna som får fräsa med äpple och lite smör får vi en riktigt go småländsk pytt.

Ingredients

  • 4 st Isterband (slantar)
  • 800 gr fast Potatis (tärningar, med skal)
  • 500 gr Morötter (tärnad)
  • 1 st Gul lök (hackad)
  • Rapsolja
  • Salt
  • Svart peppar
  • 50 gr Smör
  • 500 gr Rödbetor (kokta, tärnade)
  • 1 st Äpple (tärnat)

Method

Step 1

Värm en större panna (eller stek i omgångar) till medelvärme med lite olja, stekt potatisen och morötterna först som tar lite tid vänd försiktigt under tiden.

Step 2

När potatisen börjar få lite färg och inte smakar rå längre, lägg i löken och isterbanden vänd försiktigt då och då.

Step 3

Under tiden smält smöret i en panna och lägg i äpplet först som får fräsa lite, lägg sedan i rödbetorna, salta lite, låt allt fräsa och bli varmt.

Step 4

När potatisen och isterbanden är klara salta och peppra, smaka av.

Step 5

Lägg upp allt snyggt och servera, smaklig måltid.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Den siste jag skulle rådfråga om vad jag ska äta är en läkare. Det är mycket säkrare att konsultera en kypare och inte ett dugg dyrare.
    -Robert Lynd
    %d bloggare gillar detta: