Småländsk pytt i panna med äppel och smörfrästa rödbetor
2017-02-22- Servings: 5
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 50m
Related Recipes:
Vi tar klassiska småländska isterband som vi steker tillsammans med potatis, morötter och lite lök till en läcker pytt, till det steker vi vi äpplen och rödbetor i lite smör.
Detta ger en läcker och smakrik rätt när smaken från isterbanden fräser med potatis och morötter, när vi sedan serverar det tillsammans med rödbetorna som får fräsa med äpple och lite smör får vi en riktigt go småländsk pytt.
Ingredients
- 4 st Isterband (slantar)
- 800 gr fast Potatis (tärningar, med skal)
- 500 gr Morötter (tärnad)
- 1 st Gul lök (hackad)
- Rapsolja
- Salt
- Svart peppar
- 50 gr Smör
- 500 gr Rödbetor (kokta, tärnade)
- 1 st Äpple (tärnat)
Method
Step 1
Värm en större panna (eller stek i omgångar) till medelvärme med lite olja, stekt potatisen och morötterna först som tar lite tid vänd försiktigt under tiden.
Step 2
När potatisen börjar få lite färg och inte smakar rå längre, lägg i löken och isterbanden vänd försiktigt då och då.
Step 3
Under tiden smält smöret i en panna och lägg i äpplet först som får fräsa lite, lägg sedan i rödbetorna, salta lite, låt allt fräsa och bli varmt.
Step 4
När potatisen och isterbanden är klara salta och peppra, smaka av.
Step 5
Lägg upp allt snyggt och servera, smaklig måltid.