Smarrig soppa med trattkantareller, bacon och pasta serverad med ostgratinerad baguette
2013-03-26- Servings: 6
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 20m
- Ready In: 30m
Related Recipes:
En strålande vårdag idag och jag kände för en soppa till middagen, här är en läckerhet med trattkantareller från höstens skörd. Till soppan serverade jag en baguette som gratinerats med en lagrad prästost på, en enkel och läcker soppa med tillbehör som man gör enkelt en vardagskväll.
Ingredients
- 100 gr Tratt eller vanliga kantareller (förvällda)
- 1 st Gul lök (hackad)
- 140 gr Bacon (tärnat)
- 15 ml Tomatpuré
- 35 ml Köttfond
- 2 st Tomater (fintärnde)
- 1,5 l Vatten
- Örtsalt
- Svart peppar
- Rapsolja
- 200 gr Färsk spaghetti ( delad i 4 cm bitar)
- 3 st Baguetter (delade i halvor)
- Lagrad prästost eller liknande
- Smör
Method
Step 1
Börja med att fräsa löken och kantarellerna i lite rapsolja, när det fräst lite lägg i baconet och fräs lite till.
Step 2
När löken är mjuk och baconet fått lite färg, lägg i tomatpurén och låt det fräsa lite.
Step 3
Lägg i tomaterna och slå på vattnet samt fonden och låt det puttra i några minuter
Step 4
Smaka av med örtsalt och lite svart peppar
Step 5
Sätt ugnen på grill, smöra baguetterna, lägg dem på en plåt och lägg sedan på osten på
Step 6
Lägg i pastan i soppan och baguetterna i ugnen
Step 7
När pastan är mjuk smaka av soppan igen, när osten på baguetterna fått färg ta ut dom och servera med soppan.