Loader

Smörfrästa färska rödbetor med pepparrot och salladslök serverad till grillad falukorv

2016-06-27
  • Servings: 4
  • Prep Time: 25m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 55m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag så är vi åter i det svensk köket med dess härliga smaker med klassisk falukorv och färska grönsaker direkt från vårt lilla trädgårdsland, för mig är det lyx att få välja ut sina grönsakerna till måltiden direkt ur landet.

Vi fräser rödbetorna i riktigt smör så att de får en trevligt brynt smak för att sedan toppa med färskriven pepparrot och salladslök, falukorven ger vi trevliga ränder och god smak på grillen för att sedan servera med härlig färskpotatis… vattnas det inte i munnen?

Ingredients

  • 500 gr Falukorv (skuren på längden)
  • 400 gr Rödbetor
  • 1 dl Pepparrot (Grovriven)
  • 2 st Salladslökar (skivad)
  • 100 gr Smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 500 gr Färskpotatis

Method

Step 1

Tänd grillen, om man väljer att steka falukorven istället, var snål på fettet annars kan det bli för mycket med smöret från rödbetorna.

Step 2

Sätt på vatten till rödbetorna, ta bort blast, topp och tvätta dem, lägg sedan ner rödbetorna i vattnet. Passa på att även börja koka potatisen,.

Step 3

Koka rödbetorna så de nästan är klara ca 10 - 15 minuter, häll av vattnet och häll på kallt vatten.

Step 4

Tryck av skalet på rödbetorna och klyfta dem, kolla potatisen och häll av vattnet när den är klar.

Step 5

Smält smöret i en stekpanna på medelvärme, lägg i rödbetorna och låt de bryna ordentligt, salta och peppra, lägg pepparroten och salladslöken vänd försiktigt

Step 6

Grilla falukorven så den får fina ränder och grillsmak på bägge sidorna, servera med rödbetorna ovanpå och färskpotatisen till.

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

”Citatet”
Kalorier: små trevliga saker i maten som ger människan volym och pondus.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: